Acasa Economic Internet și pentru gospodăriile din Prahova gospodării situate în zone care nu au reţele de comunicaţii electronice

Internet și pentru gospodăriile din Prahova gospodării situate în zone care nu au reţele de comunicaţii electronice

3 min read
0
0
243

Românii din aproximativ 168.000 de gospodării situate în zone care nu au reţele de comunicaţii electronice în bandă largă vor putea beneficia de internet de mare viteză datorită unor proiecte finanţate din fonduri europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, remis, vineri.
Ministerul Fondurilor Europene, prin AM POC (Programul Operaţional Competitivitate) şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, prin OI pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, au lansat Ghidul Solicitantului aferent Acţiunii 2.1.1 – Îmbunătăţirea infrastructurii în bandă largă şi a accesului la internet.
Scopul acestor investiţii este dezvoltarea digitală a zonelor rurale la acelaşi nivel cu cea înregistrată în mediul urban.
Pot solicita finanţare microîntreprinderile, întreprinderile mici, mijlocii sau mari, care sunt furnizori de comunicaţii electronice de cel puţin 3 ani neîntrerupt.
Beneficiarii direcţi ai acestor proiecte sunt locuitorii din 3.223 localităţi din judeţele Tulcea, Bacău, Brăila, Botoşani, Buzău, Cluj, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vaslui.
Proiectele vor putea fi depuse în perioada 6 august – 4 octombrie 2018.
Valoarea unui proiect variază între 1,05 şi 4,66 milioane euro, în funcţie de tipul de solicitant şi de indicatorii propuşi. Durata maximă de implementare a proiectului este de cel mult 36 luni de la data semnării contractului de finanţare.
Cererile de finanțare se vor depune prin aplicația electronică MySMIS2014, cu toate anexele solicitate prin ghid. Modalitățile de utilizare a aplicației MySMIS2014 sunt publicate pe site-urile https://2014.mysmis.ro și http://www.fonduri-ue.ro/

Mai multe detalii aici: http://bit.ly/2NsONWQ

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Viorel Moldovan – noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti

Tehnicianul Viorel Moldovan a fost instalat, duminică, în funcţia de antrenor principal al…