Acasa Eveniment Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineaţă. Fostul membru al grupului Divertis avea 55 de ani

Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineaţă. Fostul membru al grupului Divertis avea 55 de ani

3 min read
0
0
121

Ioan Gyuri Pascu, fost membru al grupului Divertis, a murit în această dimineaţă în locuinţa sa din Capitală la vârsta de 55 de ani, din primele informaţii el ar fi făcut infarct.

Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis, din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

A cântat împreună cu grupurile The Blue Workers, Pacific. A lansat mai multe albume muzicale, printre care se numără „Mixed grill” (1993), „Maşina cu jazzolină” (1994) şi „Gânduri nevinovate” (1997).

În 1986, în timp ce Ars Amatoria era în turneu prin București cu o adaptare a uneia din piesele lui Ion Luca Caragiale, Pascu s-a întâlnit și împrietenit cu membrii grupului studențesc de comedie Divertis, care dădea reprezentații de satiră politică subtilă împotriva regimului comunist impus de Nicolae Ceaușescu.

Pascu a fost un fan al lui Divertis încă din 1982 de care își amintea că, „…după spectacol m-am întâlnit cu băieții de la Divertis. Le-a plăcut de mine, mi-au propus să intru în grup și, în 1987, în februarie, am avut primul spectacol cu ei.

În anul 2007 Ioan Gyuri Pascu a părăsit grupul pentru a realiza o emisiune la TVR 1, iar mai apoi pentru un serial de comedie scurt, Vine Poliția!.

În perioada în care grupul Divertis a activat la Antena 1 s-a realizat și serialul de animație Animat Planet Show. Monica Anghel și Daniel Buzdugan au activat și ei în cadrul grupului Divertis, însă doar în perioada Antena 1.

 

15914
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

O persoană a decedat şi alte două au fost rănite după ce o maşină s-a răsturnat în albia râului Prahova

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) o persoană a decedat şi alte două au fo…