Acasa Politică Iulian Dumitrescu conduce în topul baronilor locali care au făcut afaceri cu statul

Iulian Dumitrescu conduce în topul baronilor locali care au făcut afaceri cu statul

6 min read
0
0
63

Baronii locali consacrati detin functii publice la nivel local de ani buni, au avut acces direct la resursele publice si sunt prezenti in politica partidelor lor. „Baronii necunoscuti” nu au avut functii publice, dar au incheiat contracte cu statul in valoare de zeci de milioane de euro. Trei dintre cei monitorizati de echipa Romania Curata au facut afaceri de 58 de milioane de euro.

Iulian Dumitrescu a candidat din partea USL-PNL pentru Senat Colegiul 2 Calarasi și (i)-a ieșit!  Nu a detinut vreo functie publica, dar i-au mers afacerile cu statul. Duminică va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova din partea alianței dreptace.

Avere
Desi Iulian Dumitrescu pare mai putin instarit, cine se uita peste conturile din declaratia de avere si ii numera proprietatile trecute in aceasta, constata ca a facut contracte de sute de milioane de lei cu statul printr-o firma a carei poveste va fi relatata in randurile urmatoare.

Dumitrescu detine trei apartamente in Bucuresti si un autoturism Mercedes ML 280 lei. Avea bani își cumpere un apartament, o vilă și în Prahova pentru a putea candida la locale. Noroc cu  cu milosul primar din Plopeni care l-a primit în spațiu, în umilul său apartament de 41 mp împreună cu un alt coleg din Călărași.

In 2012 a vandut un bun nespecificat lui Ene Cristian cu 46 900 de euro. Are in conturi 11 546 dolari si 31 245 lei. Are un credit in valoare de 206 650 euro si a primit sponsorizare 61 490 de dolari de la firma Zalex Copnstruction SRL pentru studii.
Isi asuma un venit de 10 792 lei.

Dumitrescu declara ca este actionar la o singura firma SC Antinori SRL cu sediul in Bucuresti, inregistrata in luna octombrie a acestui an. Potrivit Registrului Comertului el a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.

Povestea EURO GRUP DG TRANSPORT SRL
Firma EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a luat fiinta in 2005 la cateva luni dupa ce Alianta DA formata din PD si PNL a format guvernul. Iulian Dumitrescu era asociat in aceasta firma cu un anume Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006. In 2008, firma cu sediul in Sediu Comuna Frumuşani Judetul Călăraşi isi schimba sediul in judetul Ilfov, actionarul majoritar si mnumarul de intregistrare la Recom. Iulian Dumitrescu ii cesioneaza partenerului sau Grigore Vasile Viorel partile sale sociale, cum a mai facut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, si in cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

Contracte cu statul: 29 de milioane de euro
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat si dupa ce n-a mai fost asociat oficial. Firma de constructii a facut in perioada 2007-2012 contracte cu statul in domeniul constructiilor in valoare de 130 de milioane de lei, adica aproape 29 de milioane de euro. Cele mai multe sunt incheiate cu Consiliul Judetean Calarasi si cu primarii din acelasi judet, dar a mai avut contracte si cu primarii din judetele Prahova si Ilfov.

De asemenea, firmele aflate în zona de influență a senatorului PNL, Iulian Dumitrescu, au avut numeroase proiecte finanțate din FONDURI EUROPENE.

Presa a scris în mai multe rânduri că Dumitrescu ar fi un sponsor generos pentru PNL. Dumitrescu se bucură de toată susținerea Alinei Gorghiu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Război politic pentru amânarea alegerilor parlamentare

O lege trecută de CCR și aflată pe masa președintelui spre promulgare ar putea să dea pest…