Acasa Social „JOBUL PERFECT – ILUZIE CU SENS UNIC”, o campanie de informare asupra riscurilor şi implicaţiilor fenomenului traficului de persoane

„JOBUL PERFECT – ILUZIE CU SENS UNIC”, o campanie de informare asupra riscurilor şi implicaţiilor fenomenului traficului de persoane

4 min read
0
0
187

A.N.I.T.P. şi O.L.X. lansează o campanie de informare asupra riscurilor şi implicaţiilor fenomenului traficului de persoane, la care cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă se pot expune printr-un singur „click”.
În perioada 23.03 – 19.06 a.c., A.N.I.T.P. şi O.L.X. vor derula campania online de prevenire a traficului de persoane „Jobul perfect – iluzie cu sens unic”, intensificând transmiterea mesajului anti-trafic în mediul online.
Campania urmăreşte creşterea gradului de informare şi a capacităţii de autoprotecţie a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prin transmiterea unor informaţii şi recomandări utile în procesul analizării diferitelor anunţuri.
Mesajul campaniei este „Informează-te! Poţi fi la un click distanţă de a deveni o victimă a traficului de persoane.” şi reprezintă o atenţionare cu privire la importanţa informării şi verificării prealabile a unei oferte de muncă, pentru evitarea potenţialelor pericole ce pot surveni din acceptarea acesteia.
Mesajele anti-trafic ale campaniei vor fi transmise prin intermediul platformei OLX şi în mediul Facebook.
Informaţii de background: Traficul de persoane constituie o încălcare gravă a drepturilor şi libertăţilor omului, având ca scop principal exploatarea acestuia şi profitul de pe urma acţiunilor sale, desfăşurate în mod forţat.
Cererea pentru serviciile „oferite” de către victimele traficului de persoane rămâne „motorul” care acţionează întreg angrenajul de elemente ce fac posibilă recrutarea şi exploatarea victimelor, aceasta fiind reprezentată de angajatorii aflaţi în căutare de forţă de muncă ieftină sau de utilizatorii de servicii sexuale.
Folosindu-se de accesul cotidian la spaţiul online (site-uri, platforme, reţele de socializare) şi de avantajul anonimatului, traficanţii pot urmări activitatea potenţialelor victime şi pot iniţia mult mai uşor interacţiuni cu acestea, sub forma unor prietenii, relaţii, oferte de muncă sau alte tipuri de promisiuni, ce odată acceptate, vor deschide calea spre exploatare.
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.
Informaţii suplimentare: Telefon: 0244 513023 / int 20359, 1211, E-mail: anitp.ploiesti@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane sau CR Ploieşti Anitp

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Trei bărbaţi urmăriţi în cazul tentativei de omor din Chiajna, prinşi într-o cabană din Prahova

Trei bărbaţi care erau daţi în urmărire generală în cazul tentativei de omor, petrecută pe…