Acasa Justiție Klaus Iohannis, 17 dosare deschise la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba

Klaus Iohannis, 17 dosare deschise la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba

3 min read
0
0
287

În spațiul public se fac multe speculații cu privire la atitudinea favorabilă a lui Klaus Iohannis față de DNA, dar mai ales față de fosta șefă a procurorilor anticorupție, Laura Kovesi. Se vorbește de existența unor dosare, acestea datând din anii în care actualul președinte era primar la Sibiu, perioadă în care a acumulat și considerabila și greu justificabila sa avere.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut 17 dosare deschise la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba în perioada 2001 – 2018. Informația a fost dezvăluită Parchet la solicitarea jurnaliștilor România TV.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba a răspuns solicitării România TV cu referire la dosarele lui Klaus Iohannis. Potrivit Curții de Apel, președintele României, Klaus Iohannis, a avut deschise 17 dosare în perioada 2001 – 2018.

Printre dosarele identificate se numără și un dosar care ar fi ajuns pe la DIICOT și DNA, dosarul 42/P/2006, care s-a transformat în 270/P/2006 și care îl vizează pe Klaus Iohannis și pe alți învinuiți pentru infracțiuni precum fals intelectual, complicitate la înșelăciune, uz de fals, abuz în serviciu. Este debutul dosarului către FDGR, informează România TV.

Într-o emisiune a Danei Grecu, Dan Constantin a vorbit de dosarul de care se teme cu adevărat Iohannis, cu care l-ar avea la mână Laura Kovesi — și, prin ea, „statul paralel” — un dosar despre care nu se vorbește și în care datele anchetei nu mai sunt de ceva timp publice. „E un dosar la Șelimbăr, pe care Kovesi l-a deschis acum câțiva ani, în care este vizată o pagubă de 100 milioane de euro.”, a spus Constantin.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Dosarul de corupţie al Andreei Cosma, revine la Curtea de Apel Ploieşti

Dosarul în care fosta deputată PSD, Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliulu…