Acasa Social La Ploiești, Campania „Donează pentru tine, donează pentru viață!

La Ploiești, Campania „Donează pentru tine, donează pentru viață!

2 min read
0
0
45

Campania social-umanitară „Donează pentru tine, donează pentru viață!“ se va derula pe parcursul a patru zile, la Ploiesti, în perioada 17-20 iulie a.c..

La inițiativa Info Ploiesti City, CS  Dinamo Victoria Ploiești și DJ Kabal, Campania se va desfășura în perioada 17-20 iulie, între orele 9.00-12.00, la CENTRUL DE TRANSFUZIE SANGUINĂ PLOIEȘTI, situat pe Șoseaua Vestului nr.24 A .

Prin acest demers, inițiatorii își doresc să mobilizeze cetățenii municipiului Ploiești  pentru a dona sânge persoanelor care au nevoie .urgentă de transfuzii.

Acest gest simplu, voluntar poate salva vieţi! Din sângele donat de o singură persoană se pot salva alte trei vieţi. Sângele uman nu are înlocuitor, de aceea este atât de important. În plus, este nevoie continuă de sânge, dat fiind perioada scăzută de viaţă a componentelor sale.

transfuziee

Este recomandat ca, înainte de prezentarea la centrul de donare, să se ia un mic dejun uşor și să se consume lichide. Donatorul vine cu actul de identitate în original și i se întocmeşte o fişă, apoi completează un chestionar cu date medicale, dându-şi astfel consimţământul de a dona. Urmează prelevarea de sânge din deget, pentru determinarea hemoglobinei, glicemiei, grupei şi Rh, şi un scurt consult medical. Dacă toate aceste examinări au rezultate favorabile, persoana în cauză poate dona sânge.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Check Also

niMicul „terorist” care a amenințat cu bombe la Spitalul Judeţean şi la un supermarket din Ploiești, reținut de polițiștii prahoveni

Un bărbat, de 34 ani, din Câmpina, este principalul suspect al ameninţărilor cu bombă de l…