Acasa Politică La Ploiești continuă războiul rece pe apă caldă

La Ploiești continuă războiul rece pe apă caldă

8 min read
0
0
145

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, acuză Consiliul Judeţean (CJ) Prahova de ”bătaie de joc” şi ”lipsă de respect” la adresa celor peste 130.000 de ploieşteni afectaţi de lipsa apei calde, după ce, luni, reprezentanţii administraţiei judeţene nu s-au prezentat, pentru a treia oară consecutiv, la şedinţa AGA ADI Termo Prahova convocată de municipalitate cu referire la această problemă.

Mai mult, primarul acuză o campanie dusă împotriva sa de preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şeful său pe linie de partid, de altfel, Dumitrescu fiind preşedintele PNL Prahova.
Astfel, întrebat dacă i se pare bună ideea ca CJ să preia şi reţeaua secundară de transport a agentului termic în Ploieşti, Andrei Volosevici a spus că totul depine de ce „idei” îi vin lui Iulian Dumitrescu.

Referindu-se la faptul că Primăria Ploieşti nu a plătit firmei de termoficare subvenţia pentru agentul termic livrat, Volosevici a arătat că, potrivit statutului ADI Termo Prahova, facturile trebuiau verificate de către ADI, însă asociaţia „le-a trimis înapoi”.

Întrebat dacă a primit vreun răspuns de la ADI Termo Prahova, Volosevici a arătat că a primit facturile înapoi. „Au spus că nu e treaba lor pentru că nu au mai citit până la articolul 25 (al statutului – n.r.), nu au mai citit până acolo”, a completat primarul.
Aproximativ 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, dar şi instituţii publice, inclusiv spitale, nu beneficiază, de la 1 august, de apă caldă în sistem centralizat, după ce operatorul a sistat serviciul invocând necesitatea unor lucrări.
Preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, pe 2 august, rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.
Ulterior, la data de 5 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care „se solicită operatorului Societatea Termoficare Prahova SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică privind furnizarea agentului termic către populaţia de pe raza UAT Ploieşti”.
Firma nu a dat curs solicitării CJSU nici până la această dată, transmiţând că repunerea în funcţiune a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2 fără finalizarea planului aprobat de reparaţii „prezintă riscuri majore cu consecinţe grave pentru siguranţă în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică şi siguranţa personalului”.
„SC Termoficare Prahova SA a luat act de adresa transmisă în data de 4 august 2022 de ADI Termo Prahova, document prin intermediul căruia compania noastră este somată să sisteze reparaţiile de strictă necesitate desfăşurate la CAF 2 şi aducerea utilajului de producţie a energiei termice la starea tehnică iniţială. (…) Mai mult, autorităţile au solicitat companiei noastre punerea în funcţiune a utilajului şi demararea furnizării apei calde menajere către consumatori. Având în vedere starea avansată de degradare a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 constatată prin evaluări tehnice externe raportate către autorităţi, compania Termoficare Prahova SA nu poate sa îşi asume răspunderea punerii în funcţiune a utilajului fără finalizarea planului de reparaţii, potrivit reglementărilor legale”, a transmis Termoficare Prahova SA într-un comunicat.
Contractul pentru delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat pentru municipiul Ploieşti a fost câştigat, în luna mai, de o asociere formată din Geotherm Distribution SA şi Gas & Power Trading SRL.
Licitaţia a fost organizată după ce fostul operator, compania Veolia Energie Prahova, a anunţat, în octombrie 2021, rezilierea înainte de termen a contractului în baza căruia asigura serviciul de alimentare cu energie termică pentru municipiul Ploieşti.

Primaria Ploiesti a alocat suma de aproximativ 120.000 de lei pentru achizitia boilerelor necesare in unitatile de invatamant. Asta in timp ce pentru Spitalul de Pediatrie a fost alocate 600.000 de lei pentru solutionarea problemei apei calde.
“Pediatria are ceva la nivel de saloane, dar numai ca trebuie sa se refaca. Procedura este inceputa cu sase centrale in cascada care sa furnizeze apa calda, tehnic nu stiu sa va explic.”, a precizat Andrei Volosevici.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Condamnată la 13 ani de închisoare, după ce și-a lovit mătuşa cu un topor

O femeie din judeţul Prahova care, în luna mai a acestui an, şi-a lovit mătuşa cu un topor…