Acasa Cultură „LAS FIERBINȚI”, UN SERIAL JUCAT EXTREM DE PROST ȘI FOARTE PREVIZIBIL, PARE SĂ-ȘI CHEME SPECTATORUL DUPĂ FORMULA „OGLINDĂ, OGLINJOARĂ CINE-I CEL MAI PROST DIN ȚARĂ?”

„LAS FIERBINȚI”, UN SERIAL JUCAT EXTREM DE PROST ȘI FOARTE PREVIZIBIL, PARE SĂ-ȘI CHEME SPECTATORUL DUPĂ FORMULA „OGLINDĂ, OGLINJOARĂ CINE-I CEL MAI PROST DIN ȚARĂ?”

3 min read
0
0
287

Serialul „Las Fierbinți” este fără nicio îndoială evenimentul mediatic al ultimului deceniu. Urmărit și acum de milioane de telespectatori, fenomenul „Las Fierbinți” este mai toxic din punct de vedere mediatic decât alcoolul etilic consumat de lipoveni pe post de vodcă zilnică.

De ce serialul „Las Fierbinți” este lider de audiență? Românilor le place circul, scandalul, au o placere de a asista la scandal și bâlci!

Ca și categorie de public, domină cei care fug de propriile lor probleme și lipsuri și văd toate aceste aspecte mai puțin pozitive în grădina vecinului. Sunt mai bun decât…

„Las Fierbinți ” pare să întrebe subliminal spectatorul: „oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai prost din țară?” „Eu!”, pare să strige fanul serialului  cu paiul în colțul gurii, înfipt într-o canapea cu pungă de semințe în brațe! Stă avid sa memoreze replici pentru a le reproduce șmecherește la bufetul din colț.

„Las Fierbinți” este un sitcom jucat extrem de prost și foarte previzibil. Deja după atâtea sezoane, glumele proaste, de altfel, sunt în același ton, serialul urmând să fie schimbat in curând de postul Protv.

Tendința firească a spectatorului de televiziune este să-și creeze modele din spațiul mediatic televizat. Sute de mii de fete au avut ca model dive de cartier ca Daniela Crudu  și Bianca Drăgușanu, având ca țel suprem în viață să devină asistente tv.

Fenomenul „Las Fierbinți” a devenit endemic și periculos, tot mai mulți români luând ca modele aspirațional-comportamental personajele din serialul mai sus amintit, pentru că, la ei, ce se vede „la televizor” este sfânt cu coroniță.

Limbajul agramat al personajelor a fost copiat ad literam. Așa cum, în perioada interbelică, dezacordul „este multe” era considerat normal, tot așa acum, agramatismul și comportamentul mitocănesc asociate cu prostia, lenea, lașitatea și tâmpenia redevin suverane în spațiul carpato-danubiano-pontic prin serialul mai sus menționat.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Șefa UPU Ploiești, infectată cu SARS-CoV-2

Situație gravă în rândul celor din linia întâi. Peste 3800 de medici, asistenți medicali, …