Acasa Justiție Liviu Luca, 10 ani de închisoare cu executare, după rămânerea definitivă a contopirii pedepselor

Liviu Luca, 10 ani de închisoare cu executare, după rămânerea definitivă a contopirii pedepselor

3 min read
0
0
617

Omul de afaceri Liviu Luca are de executat 10 ani de închisoare, după rămânerea definitivă a deciziei Tribunalului Prahova de contopire a pedepselor primite în patru dosare penale.
Potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondată contestaţia formulată de Liviu Luca împotriva sentinţei penale din data de 9 august 2018, pronunţată de Tribunalul Prahova.
Instanţa de fond admisese atunci o cerere privind contopirea executării pedepselor, formulată de omul de afaceri deţinut în Penitenciarul Ploieşti. Este vorba de trei pedepse de câte 6 ani de închisoare şi una de 3 ani de închisoare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi.
Tribunalul Prahova a decis ca Liviu Luca să execute pedeapsa principală cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care se adăugă un spor de 4 ani închisoare. Instanţa a menţinut şi pedepsele complementare şi accesorii de interzicere a unor drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de care s-a folosit la săvârşirea infracţiunii, respectiv funcţie de conducere într-un sindicat, pentru o perioadă de 3 ani.
Judecătorii au mai dispus deducerea din pedeapsa principală aplicată inculpatului a duratei reţinerii şi arestării preventive, de la data de 7 noiembrie 2011 până la data de 14 noiembrie 2011, precum şi perioada executată începând cu 22 iulie 2016.
Omul de afaceri a fost condamnat în mai multe dosare penale, printre care cel privind falimentarea companiei Petromservice.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul condamnat Luca Liviu, împotriva sentinţei penale nr. 297 din data de 9 august 2018 pronunţată de Tribunalul Prahova. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul la plata sumei de 150 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 31 octombrie 2018.” 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Trei bărbaţi urmăriţi în cazul tentativei de omor din Chiajna, prinşi într-o cabană din Prahova

Trei bărbaţi care erau daţi în urmărire generală în cazul tentativei de omor, petrecută pe…