Acasa Social Locurile de parcare de la blocurile din Ploiești vor fi scoase la închiriat

Locurile de parcare de la blocurile din Ploiești vor fi scoase la închiriat

6 min read
0
0
462

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, joi, mai multe modificări substanţiale în regulamentul privind închirierea locurilor de parcare, vizând programul în care locurile pot fi rezervate sau rămân libere şi posibilitatea ca asociaţiile de proprietari să fie implicate în colectarea de informaţii şi repartizarea de spaţii. Procedura va începe, oficial, de la 1 aprilie, cu toate că reprezentanţii SGU Ploieşti au recunoscut că, până acum, nu au marcat niciunul dintre locurile care se presupune că vor fi scoase la închiriat și nici nu ar avea timpul necesar până la data anunțată.

Regulamentul fusese propus de mai mulţi consilieri de la PSD şi aprobat în decembrie 2019 de forul legislativ ploieştean, la acel moment el stabilind că parcările din zona blocurilor ar fi urmat să fie închiriate pe o durată de cinci ani, cu plăţi anuale, 24 din 24 de ore. Însă, după discuţii cu reprezentanţii Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, iniţiatorii au adus o serie de modificări, una dintre cele mai importante vizând programul de rezervare. Acesta nu va mai fi non stop, ci de la 16.00 la 8.00 în zilele de luni până vineri, locurile plătite rămânând rezervate 24 din 24 doar în zilele de sâmbătă şi duminică şi în sărbătorile legale.

Practic, în restul timpului, oricine poate să parcheze liniştit, oriunde, condiţia fiind, evident, să elibereze locul la timp, conform unui amendament alambicat propus de social-democratul George Botez, amendament care, în formularea iniţială, vorbea despre oferirea unei priorităţi, care nu era definită explicit, şi în intervalul 8.00 – 16.00.

Practic, în restul timpului, oricine altcineva are liber să ocupe locuri, condiţia fiind, evident, să le elibereze la ora 16.00. Modificarea evită unele probleme care ar fi putut să apară dacă se aplica formula iniţială, care ar fi dus, în esenţă, la interzicerea accesului cu maşinile în centrul Ploieştiului pentru cei care nu locuiesc aici.

Consiliul Local a mai aprobat şi un amendament prin care le este permis asociaţiilor de proprietari să colecteze date cu caracter personal de la locatarii care vor să închirieze locuri, asta în contextul în care regulamentul prevede că împărţirea, în situaţiile cu mai puţine cereri decât spaţii, va fi făcută la nivelul asociaţiilor.

Conducerea SGU Ploieşti recunoaşte că nu a reuşit până acum să marcheze nici măcar un singur loc de parcare, deşi regulamentul fusese aprobat în decembrie, când consilierii locali le-au pus în vedere celor de la Servicii de Gospodărire Urbană să facă o inventariere.

Tot astăzi s-a luat decizia ca regulamentul să îşi înceapă aplicabilitatea de la 1 aprilie 2020, după ce, în prima formulă pusă în dezbatere, propunerea era pentru intrarea în vigoare de la 1 septembrie. Totuşi, ţinând cont că nu sunt locuri de parcare inventariate şi marcate şi că timpul până la 1 aprilie nu le permite celor de la SGU să facă aceste lucruri în tot municipiul, practic peste o lună şi câteva zile autorităţile ploieştene vor fi în situaţia bizară de a scoate la închiriat locuri care nu există propriu-zis, ori în situaţia mai puţin bizară de a amâna termenul de implementare.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…