Acasa Justiție Lucian Onea şi Mircea Negulescu, urmăriţi penal de Parchetul General

Lucian Onea şi Mircea Negulescu, urmăriţi penal de Parchetul General

7 min read
0
0
349

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General, informează surse judiciare.
Potrivit surselor citate, cei doi sunt suspecţi pentru participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare. Lucian Onea este citat, marţi, la Parchetul General, iar Mircea Negulescu, vineri, conform aceloraşi surse.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat, pe 13 februarie, că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză constituită în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti.
„Secţia de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecţia Judiciară – din oficiu şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii – efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleaşi aspecte”, preciza comunicatul PÎCCJ transmis la vremea respectivă.
Precizările veneau în urma solicitărilor mass-media de a prezenta un punct de vedere în legătură cu relatările referitoare la o serie de aspecte vizând activitatea unor procurori din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA.
„Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are deplină încredere că atât investigaţia penală, cât şi verificările prealabile vor fi efectuate cu profesionalism şi vor elucida aspectele semnalate în mass-media”, se mai menţiona în comunicat.
Postul de televiziune Antena 3 a prezentat, pe 11 februarie, mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii ale procurorului-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Fostul deputat PSD, Vlad Cosma, susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să „inventeze dosare în baza unor probe fabricate” și unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

Atât procurorul „Portocală”, cât și Lucian Onea, ambii de la DNA Ploiești sunt urmăriți penal, având calitatea de suspect, anunță sursele menționate.

Informatia privind declansarea urmaririi penale a fost dezvaluita de Antena 3, insa, deocamdata, nu se cunoaste cu exactitate infractiunile de care cei doi sunt acuzati. Surse judiciare vorbesc insa despre posibilitatea ca procurorii DNA sa fie acuzati amenintare, santaj, represiune nedreapta, cercetare abuziva, falsificare de probe, abuz in serviciu, ceea ce inseamna ca daca Lucica Onea si Mircea Negulescu ar fi trimisi in judecata pentru asemenea fapte ar risca, cu tot cu sporuri, pedepse chiar si de 25 de ani de inchisoare. Conform acelorasi surse, Lucian Onea ar urma sa fie audiat la PICCJ marti, 22 mai 2018, iar Mircea Negulescu vineri, 25 mai 2018.

Potrivit luju.ro, in spatiul public au aparut deja informatii din dosarul in care PICCJ i-ar fi pus sub urmarire penala pe Onea si Negulescu. Iar informatiile sunt cu adevarat halucinante. Conform postului TV Antena 3, la DNA Ploiesti anchetele se desfasurau cu pistolul pe masa, astfel incat martorii si denuntatorii sa fie intimidati si in final sa accepte sa dea declaratiile dorite de procurorii lui Kovesi. Mai mult, ar fi existat un caz in care unui afacerist din Ploiesti, audiat la “unitatea haules” a lui Onea si Negulescu, i s-ar fi pus pistolul la tampla.

De asemenea, alte aspecte din dosarul de la PICCJ ar privi teroarea la care erau supusi inculpatii dusi in arestul Politiei Campina. Conform Antena 3, cei care nu doreau sa colaboreze cu DNA ar fi fost obligati sa doarma pe saltele ude, sa stea in picioare, fara sa se sprijine de pereti, si nu aveau voie sa mearga la baie. Cu alte cuvinte, practici cu adevarat staliniste!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cezar Stoichiciu câștigă procesul cu Poliția Locală Ploiești. Hotărârea instanței este definitivă

Fantomaticul Dosar TETRA a ajuns celebru în presa locală și națională întrucât acesta a bâ…