Acasa Justiție Lucruri și fapte mai puțin știute despre Sorina Pintea…

Lucruri și fapte mai puțin știute despre Sorina Pintea…

10 min read
0
0
533

În mediul online și pe paginile de socializare apar tot mai multe dezvăluiri despre viața și activitatea Sorinei Pintea, acuzată de procurorii DNA că a luat mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, este acuzată de luare de mită în formă continuată, ea fiind reținută de DNA.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, fostul ministru al Sănătății, acum manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, a primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei.
Banii reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019. „În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se mai arată în comunicat.
Pe siteul Facebook au apărut informații nu tocmai măgulitoare pentru persoana Sorina Pintea:
„Marturie din mediul sanitar Maramures. Mafia din jurul Sorinei Pintea, ministrul Sanatatii.
DOSAR de ministru „model” din guvernul Dăncilei! SORINA PINTEA
S.P. are probleme cu integritatea de foarte multi ani! Acum 20 de ani a fost contabil sef la Directia Silvica MM, a fost iubita tatalui actualului primar Chereches Catalin (furturi, inselaciuni)… Chereches seniorul a decedat dupa ce ea l-a tradat, impreuna cu nasul ei ex senatorul dr. Titus Pasca (medic de familie).
Ca sa scape de procesul intentat, a fost internata la Spitalul din Cavnic (afectiuni nervoase).
Apoi, s-a recasatorit cu Ovidiu Goga, mai mic cu 8 ani, fost auditor in SRI, dat afara.
Prin relatii interpuse, nicidecum competenta, a ajuns manager la TBC, aproximativ 2 ani, dar fiind in subordinea Primariei (a fiului Chereches) a dat bani grei pentru postul de manager la Spitalul Judetean, aflat in subordinea Consilului Judetean.
De aici, din 2013, a luat totul amploare, fiind un spital cu 920 paturi cu peste 120 medici (cu avantaje pecuniare-mita la angajare.. in 2013 un post de medic era 5.000 euro, acum 35.000 euro un post de medic la Medicina legala). 4.000 -8.000 euro pentru un asistent medical.
Angajari repetitive pe aceleasi posturi (este prevazut in contractul colectiv de munca… acordarea unui an concediu fara salar pentru cadrele medicale) … perioada in care acestia dau concurs pe post, iau postul… apoi isi fac cerere pentru concediu fara salar … merg in strainatate… ea angajeaza pe perioada determinata un alt om…alti bani etc!
In 2013 a deschis punct de lucru la Somcuta Mare, cu ambulatoriu pentru specialitatea interne…ma rog …investitie mare, cu 20 oameni, cu coordonator un medic pensionar cu contract de prestari servicii.
Acesta a functionat ilegal fara autorizatie sanitara de functionare, cheltuielile fiind suportate integral de catre Spitalul Judetean. A functionat pe pierdere intoata aceasta perioada.
Nici nu mai vorbim de siguranta pacientilor, care nu a fost asigurata in niciun fel.
Toate au fost cu stiinta tuturor: Consiliul Judetean, Prefectura, Ministerul Sanatatii, DSP.
Punctul de lucru de la Somcuta Mare l-a inchis ea, anul trecut! Acum se pare ca are alta destinatie.
Apoi, la spital, din Centrul de Dializa cu 72 de aparate …in urma infiintarii Clinicii Braun in imediata vecinatate a spitalului (curtea din spate), spitalul a inregistrat regres in Statia de dializa cu 12 aparate! Diferenta de 60 cu tot cu pacientii profitabili (fara afectiuni majore) s-au dus la Braun! Sectia de dializa a Spitalului judetean a ramas cu pacientii in stare grava, iar statia de dializa inregistreaza pierdere lunara. Calculati numarul de pacienti dializati, pe aparat, pe zi, inmultit cu cca 150 lei/ pacient decontat de Casa de asigurari …si vedem ce profitabilitate are Braun (actionariat real-madam Pintea cu sotul Goga). Apoi, va poate da explicatii detaliate despre transplant dl. dr….ce pot eu proba este rata deceselor mare in spital…
Referitor la echilibrul bilantier al tuturor spitalelor, facut de Sorina Pintea prin majorarile salariale ale medicilor si asistentilor medicali, a pus o presiune fantastica pe situatiile bilantiere.
Cheltuielile cu salariile trebuie sa fie 65% ..ele sunt peste 80% nu mai sunt bani pentrut investitii.
Spaga este in continuare. Din 7 ore, un medic este in spital maxim 4 ore. Pacientii operati sunt redirectionati apoi la clinicile/ cabinetele private inclusiv pentru scoaterea firelor post operator.
Pentru ca ei sunt viciati, mediul fiind viciat in proportie de 90%… tac toti, complici!
Sorina Pintea a facut ,, excursii” pe banii spitalului cu ,,familia” din spita (sef administrativ, resurse umane, achizitii, aprovizionare, statistica, directia ingrijiri, farmacie, ATI, tehnic, financiar) in trei ani consecutiv-2014, 2015, 2016, …in Austria, Germania,Turcia! Tot spitalul stie…toti tac!
Angajati familiale-nora…secretara la UPU…cu un salariu de cca 1000 euro, fiul mic, Catalin (fost autopsier la medicina legala, doar in acte) acum biolog chimist cu un salar de 2000 de euro.
Retea facuta pentru sustinerea ei: nevestele politistilor angajate in spital, idem ale ziaristilor).
Prietenie mare cu Pacurar fostul sef sl SRIMM, idem pompieri…SMURD.
Modernizarea spitalului-facuta cu firme subantrepriza, de proasta calitate, receptii eronate.
Firme capusate politic si de casa. Avere colosala. Asociatii pe terenuri in Seini intre sotul ei si directorul medical dr. Vasile Pop (medic neurochirurg, actual manager interimar), sute de hectare.
Fiul puscarias, fara studii superioare, fost consilier in domnia lui Liviu Pop (ministrul Invatamantului).
Ovidiu Goga…al doilea sot, cu firma pe proiecte europene, …clientela politica…toate primariile judetului. Indiferent unde mergeti in oras, lumea o stie de spagara, stiu cat se da pentru o angajare, cat se da pt un contract.
Si directorul medical are spital privat de dializa, pe numele sotiei lui!
Mita pentru ultimul post de medic de la legala, a solicitat-o prin depunere in cont elvetian (intermediar fiul mai mic, cel angajat in spital).
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CERCETAT PENTRU FRAUDE INFORMATICE – VIDEO

Marți dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi …