Acasa Opinii Lumea în care trăim: Varanul din acvariu

Lumea în care trăim: Varanul din acvariu

4 min read
0
0
101

Dan Voiculescu a spus aseară jurnaliștilor, cu o seriozitate demnă de o cauză mai bună, la ieșirea sa din spital, printre alte inepții, cum că în „pușcărie” (repetînd obsesiv acest cuvânt, despre care a afirmat apăsat că-i place foarte) a suferit enorm de o durere groaznică a… pleoapelor, pricinuită de faptul că, mai mult de jumătate de zi, îl petrecea stând cu ochii închiși. Încercînd, în acest fel, să-și creeze propriul său biotop (!), ca un fel de „acvariu”!

Citez: „Motivul era faptul că stăteam foarte mult cu ochii închiși, cred că pe timp de ziuă stăteam mai mult de jumătate de zi cu ochii închiși. Mi-am creat un biotop al meu, un fel de acvariu în care am încercat și am reușit să trăiesc cât poate trăi un om într-un acvariu, dar am trăit trei ani într-un acvariu.”

Dincolo de formularea forțat științifică, dacă nu chiar metaforic-academică (doar nu degeaba Varanului, cum este poreclit, i se mai spune și „dom profesor”, hehehe!) însă complet inadecvată situației, producând efecte inverse, adică hilare (biotopul nefiind altceva decât un mediu de viață cu caracteristici ecologice relativ omogene, pe care se dezvoltă o biocenoză, adică o comunitate de organisme vegetale și animale care conviețuiesc într-un anumit mediu).

Nu m-a surprins, așadar, faptul că din cei trei ani petrecuți la «bulău» (mie cuvântul ăsta îmi place!), jumătate a stat într-un acvariu, ci mă intrigă al naibii de ce acum nu respiră deschizând gura și mișcîndu-și urechile precum peștii, pe de o parte, iar pe de alta, cum a reușit „profesorul” ca, în doar 530 de zile de stat cu ochii deschiși, să scrie 11 (unsprezece) lucrări științifice, câte n-a reușit să producă dumnealui, ipochimenul, într-o viață, pân’ acu’ trei ani???

La un calcul simplu, dom profesor a slobozit la foc automat, cam o carte la 50 de zile! Ăsta da, record, neicușorule, puicușorule!
Alo, stimați domni de la Guiness Book Of World Records, sunteți, bre, pe fază?

Bogdan Stoicescu

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…