Acasa Uncategorized Lupta pentru avere a urmașilor lui Adrian Păunescu continuă la Judecătoria Ploiești

Lupta pentru avere a urmașilor lui Adrian Păunescu continuă la Judecătoria Ploiești

5 min read
0
0
76

Lupta urmașilor lui Adrian Păunescu pare fără sfârșit. Andreea Păunescu, fiica nelegitimă a poetului este cea care a declanșat scandalul, la scurt timp după moartea acestuia. După ce a obținut în instanță recunoașterea paternității, aceasta și-a cerut și drepturile materiale. Procesul continuă astăzi, la aproape 8 ani de la moartea poetului.

Andreea, fiica secretă a lui Adrian Păunescu cu Rodicăi Vîrlea, s-a zbătut după decesul tatălui ei să intre pe lista moștenitorilor poetului, dar și să primească numele lui.

În ultima declaraţie de avere depusă de Adrian Păunescu, în 2009, poetul a enumerat toate proprietăţile şi bunurile avute la acel moment: 25 de hectare de teren agricol, în două localităţi, din care aproape 7.000 de metri pătraţi în oraşul Voluntari din Ilfov, depozite bancare de aproape 50.000 de euro, bijuterii şi tablouri de 22.000 de euro. La acestea se adaugă veniturile din drepturi de autor, care sunt de câteva zeci de mii de euro pe an. Specialiştii estimează că averea lui Păunescu s-ar apropia de 4 milioane de euro.

Andreea își dorește și o parte din vila în care Adrian Păunescu a locuit până în ultima clipă: „Expertul nu şi-a făcut datoria şi nu a făcut planul casei, nu a numărat camerele. Astfel, el a subevaluat imobilul. Am cerut ca el să evalueze corect locuinţa.

Vila care i-a aparţinut tatălui meu are de fapt 21 de camere, nouă grupuri sanitare şi multiple dependinţe. Mai mult, expertul a evaluat casa la 960.000 euro, când de fapt valoarea pe piaţă este în jur de 1.600.000 de euro”, a explicat ea. După ce se va clarifica situaţia averii, Andreea îşi doreşte să locuiască în vila din Dionisie Lupu: „Vreau să mă mut acolo, să am partea mea, doar sunt 21 de camere”, a spus ea.

Cele 5 intrări permit împărţirea în natură a imobilului. Adică, toţi membrii familiei pot sta acolo dacă ajung la o înţelegere.

De altfel, este una dintre dorinţele Andreei Păunescu. Să locuiască în casa în tatăl ei şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Andreea Păunescu s-a simţit nedreptăţită şi atunci când s-a făcut evaluarea operelor de artă. Din masa succesorală ar fi lipsit mai multe tablouri şi icoane. Iar unul dintre conturile bancare declarate pe vremea când Adrian Păunescu era senator ar fi fost golit.

Andreea îşi mai acuză fraţii că drepturile de autor au fost cesionate fără semnătura ei.

Initial, magistaţii au stabilit ca din averea totală de 4 milioane de euro a lui Adrian Păunescu, peste 1,3 milioane de euro să ajungă la unicul său fiu, Andrei.

Cele două fiice, Andreea şi Ana Maria, urmau să primească fiecare peste 840.000 de euro, iar restul, aproximativ un milion de euro ar trebui să îi rămană ultimei soţii, Carmen Păunescu.

Ciferele ar putea fi modificate la următoarele termene de judecată.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Uncategorized

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…