Acasa Sport Lupul Zabivaka va fi mascota CM de Fotbal – 2018

Lupul Zabivaka va fi mascota CM de Fotbal – 2018

3 min read
0
0
86

Mascota Cupei Mondiale de fotbal 2018 va fi un lup numit Zabivaka, ales de peste un milion de internauți și dezvăluit vineri în Rusia într-o emisiune de televiziune. Lupul Zabivaka, ales după un vot pe Internet care a durat o lună, a obținut 53% din sufragii. Celelalte două mascote propuse au fost un tigru și o pisică.

zabivaka-2018

Peste un milion de internauți au votat pentru cele trei mascote propuse, potrivit postului de televiziune Pervîi Kanal, care a difuzat emisiunea în care a fost prezentată mascota.

Zabivaka, un joc de cuvinte între „a marca un gol” și „luptător”, a fost desenat de Ekaterina Bocearova, o studentă originară din Tomsk (vestul Siberiei).

„Sunt sigur că Zabivaka va avea mult succes printre iubitorii fotbalului”, a declarat președintele Comitetului local de organizare a Mondialului și viceprim-ministru rus însărcinat cu Sportul, Vitali Mutko, citat într-un comunicat al FIFA.

„Milioane de oameni au luat parte la vot și asta înseamnă că Zabivaka va face o treabă importantă pentru a ne reprezenta țara în lume”, a continuat el.

Fostul fotbalist brazilian Ronaldo și Vitaly Mutko, Ministrul rus al Sportului au fost prezenți la ceremonia în care Zabivaka a fost anunțat ca mascotă a CM 2018.

Internauții au putut vota timp de o lună pentru una dintre cele trei mascote, create de studenți ruși și alese de un juriu al Comitetului local de organizare (COL) și al FIFA dintr-un panel de 10 mascote potențiale.

Lupul Zabivaka îi va urma lui Fuleco, un tatu, care a reprezentat Mondialul 2014 din Brazilia, și leopardului Zakumi al Mondialului 2010 din Africa de Sud.

zabivaka-rusia

CM 2018 va avea loc între 14 iunie și 15 iulie, pe 12 stadioane din orașe situate în vestul Rusiei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…