Acasa Sport Maria Livia Botică (CSM Ploiești) şi-a asigurat o medalie la Europenele Europene de box pentru tineret

Maria Livia Botică (CSM Ploiești) şi-a asigurat o medalie la Europenele Europene de box pentru tineret

3 min read
0
0
117

Pugilistele române Maria Livia Botică și Loredana Andreea Marin s-au calificat, marţi, în semifinalele Campionatelor Europene de box pentru tineret de la Budva (Muntenegru) şi şi-au asigurat astfel medalii.

La cat. 81 kg, Maria Livia Botică, antrenată de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea la CSM Ploieşti, a câştigat şi ea înainte de limită sfertul de finală cu poloneza Maria Pepek, care a fost numărată de trei ori, astfel că arbitrul a declarat meciul încheiat chiar pe gongul de final al primei runde.

A fost o repriză în care cele două sportive nu s-au menajat deloc şi au stat permanent „la bătaie”, Livia începând uşor ezitant şi primind chiar şi un avertisment din partea arbitrului de ring pentru ţinere, dar a revenit apoi cu o serie de croşee care au făcut ca poloneza să fie numărată în nu mai puţin de trei rânduri. Ultima oară, decisiv, chiar pe gongul de final al primei runde!

În semifinale, sportiva clubului nostru va avea o misiune extrem de dificilă, urmând să o întâlnească, joi, pe reprezentanta Rusiei, Maria Proskunova, care a stat în primul tur. În cealaltă semifinală se întâlnesc Senanur Kocaoglu (Turcia) şi Raisa Piskun (Ucraina).

Loredana Marin, campioana europeană en titre de tineret, a câştigat prin KO tehnic în repriza a treia la cat. 60 kg, în faţa turcoaicei Berfin Polat, după ce aceasta a fost numărată de două ori în runda a treia.
În semifinale, Loredana Marin va lupta joi contra rusoaicei Nadejda Golubeva.

Alte trei românce au pierdut meciurile susţinute marţi în sferturile de finală.
La cat. 75 kg, Roberta Andrei a fost învinsă de Chiara Saraiello (Italia) prin KO tehnic în repriza a doua.
În limitele cat. 54 kg, Nicoleta Marilena Banciu a cedat prin KO tehnic în repriza a treia a meciului cu turcoaica Kevser Tutuncu.
Alina Alexandra Creţu a pierdut la puncte (0-5) în faţa ucrainencei Ana Sezko, la cat. 66 kg.
România participă cu 15 sportivi, 8 la masculin şi 7 la feminin, la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Budva (Muntenegru).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La Ploiești, iluminatul public festiv de sărbători va fi aprins marți, 30 noiembrie

Momentul oficial de deschidere a iluminatului public ornamental de sărbători, în municipiu…