Acasa Justiție Mărturii halucinante din dosarul clinicii unde politicieni, generali și vedete se duceau la distracții interzise

Mărturii halucinante din dosarul clinicii unde politicieni, generali și vedete se duceau la distracții interzise

13 min read
0
0
635

Ies la iveală mărturii halucinante din dosarul clinicii unde politicieni, generali și personalități din lumea mondenă se întruneau pentru a se… „regăsi” la ritualul șamanic cu Ayahuasca. Unii dintre aceștia au fost audiați de către procurori.

Cei mai mulți au fost găsiți de către mascați în clinică atunci când au descins în imobilul Vanessei Youness din județul Dâmbovița. Rând pe rând, ies la iveală cei care au dat bani grei să bea ceaiul cu Ayahuasca.

Pe lângă generalul SPP, Gabriel Crețu, au fost audiate și alte persoane publice printre care un celebru manechin, Bogdan Vlădău. Acesta a fost audiat în luna decembrie de către procurorii DIICOT Brașov.

De altfel, în dosarul de trafic de droguri de mare risc, în care chestorul Gelu Oltean, fostul șef al Direcției de protecție internă, fostul serviciu secret al Ministerului de Interne (”Doi și-un sfert”), și prietena acestuia, Vanessa Youness, au fost arestați pentru trafic de droguri de mare risc, procurorii DIICOT Brașov, continuă audierile.

Pe lângă alți participanți audiați ca martori în acest dosar, Vlădău pare familiarizat cu aceste ritualuri specifice junglei amazoniene.

Potrivit informațiilor din EVZ, Bogdan Vlădău le-a spus anchetatorilor că ritualul din clinica iubitei lui Gelu Oltean se desfășura în două etape.

Vlădău le-a spus procurorilor și ce anume s-a întâmplat în interiorul Clinicii Youness. ”La începutul ceremoniei, șamanul rostea o rugăciune și Tom făcea o prezentare a ceea ce urma să se desfășoare, a efectelor pe care urmează să le simțim și despre plantele din care se obține ceaiul de Ayahuasca. Vanessa traducea ceea ce spunea Tom, pentru ca toată lumea să înțeleagă cele comunicate. La prima ceremonie, șaman a fost Tom. O etapă în desfășurarea ceremoniei era trecerea peste o stare de rău pe care o genera băutura, concretizată printr-o stare de vomă, de greață, care nu pot să precizez cât dura, dar era urmată de o stare de eliberare, fără a se pierde contactul cu realitatea. La început, fiecare participant trecea prin fața șamanului care oferea dintr-un pahar de mici dimensiuni, Ayahuasca, celor care se aflau la prima participare, cantitatea fiind mai mică decât cea oferită celorlalți”, a declarat Vlădău.

”Participanții eram informați de la începutul ceremoniei că este singurul loc din Europa, unde se poate consuma Ayahusca în mod legal, întrucât facem parte dintr-un studiu pentru deschiderea glandei pienale. Nu ne-a fost prezentat vreun document în acest sens, aveam încredere în cei care organizau”, a mai spus Bogdan Vlădău.

Acum o lună, DIICOT a anunțat oficial că ”trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Brașov într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA”.

Tribunalul Brașov a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman, la propunerea procurorilor DIICOT. Toți cei trei ar fi avut legătură cu clinica de wellness Youness Clinic, de lângă București, unde în cadrul unor așa-zise tratamente pacienților li s-ar fi dat spre consum o substanță considerată drog. Vanessa Youness e fondatoarea clinicii, Gelu Oltean este partenerul său de viață, iar Thomas Lishman ar fi ”șamanul” clinicii. La percheziția care a avut loc în casa din Răcari, Dâmbovița, unde era și această clinică, s-au găsit substanțele respective, acest tip de drog sub formă lichidă, și o cantitate de frunze uscate. Procurorii au găsit mai mult de două kilograme de substanțe care conțin DMT (dimetyltruptamine), drog de mare risc.

Pe 22 noiembrie 2019, procurorii și mascații au prins primul ”lot” de consumatori de ceai Ayahuasca, după ce autoritățile din Germania le semnalaseră faptul că la Brașov se va primi, la un oficiu poștal, un pachet cu 3 kg de drog numit Mescalină. E vorba de un drog sintetic, extras dintr-un cactus din Peru, pe care specialiștii multor țări îl cataloghează ca ”substanță halucinogenă” și nu ca drog ilegal. Mescalina, în amestec cu ceaiul Ayahuasca ar conține, însă, un drog de mare risc, susțin surse judiciare, drog numit ”DMT”.

La percheziție s-au găsit și bani, întrucât plata era făcută cash. Participanții erau puși să completeze un formular pentru a disimula plata în donație pentru clinică, deși știm foarte bine că orice donație se face printr-un notar.

Anchetatorii au găsit, în vila în care era amenajata clinica de wellness, 40 de clienți care ar fi plătit și peste 1000 de euro pentru o ședință, sub formă de donație. Toți participanții au primit asigurarea că pe teritoriul României consumul de Ayahuasca este legal prin intermediul clinicii. Clienții se înscriau inclusiv pe un grup de whatsapp.

„Într-o cameră aflată în partea dreaptă a accesului în imobil, sub scări , au fost identificate și ridicate următoarele bunuri: – pungă din plastic transparent, autosigilantă, pe care se afla un abțibild cu inscripția Diplopterys Cabrerana (506,36 grame – n.n.); pungă din plastic transparent sigilată, pe care se poate vedea inscripția olografă Chal 500 (505,50 grame – n.n.); pungă din plastic transparent, autosigilantă, pe care se afla un abțibild cu inscripția Psychotria Viridis 1000 (632,60 grame – n.n.); pungă de culoare albă pe care se poate observa inscripția olografă 300 Chahponga (136,25 grame – n.n.)”, se precizează în actele procurorilor.

Era cunoscut faptul că la clinica Vanessei Youness, iubita fostului șef de la DIPI, chestorul Gelu Oltean, se consumă ceaiul halucinogen, dar, oficial, informația menționa că acest lucru se întâmpla în scopuri terapeutice. Sesiunile șamanice nu erau rare, ele aveau loc periodic, iar prețul plătit de clienți era de 550 sau 1.100 de euro, în funcție de condițiile de cazare pe durata ”tratamentului”.

Cel puțin doi avocați celebri și o jurnalistă a unui post de televiziune făceau terapie în clinica ce organiza ședințe interzise, susține Antena 3. Postul citat vorbește de o listă impresionantă de VIP-uri care partcipau la ședințele conduse de Gelu Oltean și Vanessa Youness.

În martie 2019, G4Media.ro scria că procurorii DNA instrumentau un dosar în care cercetează unde ar fi ajuns un milion de euro pe care Vanessa Amal Youness i-ar fi primit mită în afacerea licențelor Microsoft. Femeia ar fi fost o apropiată a fostului premier, potrivit aceluiași document prin care Vanessa Youness a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență la sfârșitul lui ianuarie acest an și care a fost consultat de G4Media.ro.

Procurorul DNA George Matei – cel care l-a trimis în judecată și pe liderul PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive – a deferit-o Justiției pe Vanessa Amal Youness după ce a strâns probe potrivit cărora ea ar fi cerut și primit un milion de euro de la oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…