Acasa Eveniment Măsuri pentru decongestionarea UPU Ploieşti

Măsuri pentru decongestionarea UPU Ploieşti

5 min read
0
0
321

Autorităţile din domeniul sănătăţii publice din judeţul Prahova anunţă că au identificat un nou spital suport COVID-19, fiind vorba despre un spital privat din oraşul Băicoi.

Unitatea sanitară nu are secţie de terapie intensivă şi este dispusă să primească şapte pacienţi suspecţi de COVID-19, care să fie cazaţi singuri în salon şi 24 de bolnavi infectaţi cu COVID-19, care să nu fie cazuri grave. Totodată, cadrele medicale de la ambulanţă vor face recoltări la domiciliu suspecţilor de COVID.

Măsurile sunt luate după ce medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din Spitalul Judeţean Ploieşti au reclamat în spaţiul public faptul că au fost lăsaţi singuri să gestioneze situaţia epidemiologică la nivelul întregului judeţ.

”Au fost discuţii şi Spitalul Judeţean, a reuşit să îşi amenajeze izolatoare, cu excepţia a patru secţii în care efectiv nu se poate, pentru că nu există infrastrucutra. Ei fac demersuri, facem şi noi demersuri. Am mai identificat încă un spital care a fost inclus în lista cu spitalele suport COVID. Din ce am vorbit astăzi, aştept o confirmare şi în scris, începând de mâine (vineri – n.r.), sperăm ca acesta să ne pună la dispoziţie încă şapte saloane pentru suspecţii COVID pentru că asta era o problemă şi încă 12 saloane cu două paturi, deci 24 pentru cei pozitivi. UPU, la fel, a fost descongestionat, a preluat o parte şi Ambulanţa, a început să facă recoltări la domiciliu”, a declarat, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă, directorul DSP Prahova, Ioana Loghin.

Aceasta a precizat, răspunzând unor întrebări, că noul spital suport pentru bolnavii cu COVID-19 care este Patrik Medical Center din oraşul Băicoi, o unitate medicală privată care nu are secţie de terapie intensivă, în schimb poate asigura pacienţilor oxigen. Spitalul poate caza câte un pacient suspect de COVID în fiecare dintre cele şapte saloane cu baie proprie şi câte doi pacienţi diagnosticaţi cu boala în cele 12 saloane destinate acestor cazuri.

”Partea de finanţare nu ţine de DSP. Spitalul are contract cu Casa de asigurări, spitalele suport COVID sunt finanţate în funcţie de cheltuiala efectiva”, a explicat şefa DSP Prahova.

Medicii din cadrul UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti au reclamat că, la UPU, pacienţii suspecţi de a fi infectaţi şi pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 erau nevoiţi să aştepte împreună până la 48 de ore pentru identificarea unui loc în spitale, ei stând pe scaun, într-un izolator destinat unui număr de cel mult 20 de persoane, izolator în care au fost introduşi şi peste 60 de oameni concomitent.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…