Acasa Eveniment Medic de la un spital privat din Prahova, confirmat cu coronavirus

Medic de la un spital privat din Prahova, confirmat cu coronavirus

6 min read
0
0
507

Un cadru medical din spitalul privat Sanconfind din comuna Poiana Câmpina a fost confirmat cu COVID-19, iar DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică, se arată într-un comunicat al spitalului privat, remis miercuri.

„SC Centru Medical Sanconfind SRL se confruntă în mod direct cu pandemia de coronavirus (…). Vă informăm că în cursul zilei de ieri (mar’i, n.r.), a fost confirmată infecţia cu coronavirus a unui cadru medical. Imediat ce s-a comunicat rezultatul, conducerea Sanconfind, în colaborare cu DSP Prahova a efectuat, în aceeaşi zi, ancheta epidemiologică. Conform metodologiei naţionale, au fost identificaţi contacţii apropiaţi şi au intrat în izolare pentru 14 zile de la data contactului direct cu persoana infectată”, precizează Centrul Medical Sanconfind.

Conform sursei citate, trei dintre contacţi sunt simptomatici şi li se efectuează testul pentru coronavirus.
„De precizat că în urma anchetei epidemiologice nu s-a putut identifica sursa infectării medicului în cauză. Sanconfind are comandate 300 de teste rapide pentru testarea angajaţilor şi se va trece la evaluarea serologică periodică a acestora (…), astfel vom cunoaşte cine a trecut asimptomatic prin infecţie. Această evaluare nu substituţie metodologia naţională de indicaţie de testare prin RT-PCR pentru persoanele simptomatice”, mai informează Centrul Medical Sanconfind.
Mai multe secţii ale spitalului vor face obiectul unei ample acţiuni de igienizare şi dezinfecţie.
„Restul activităţilor din Sanconfind se desfăşoară normal în: laborator de analize, imagistică medicală, cabinete medicale de specialitate (inclusiv neurologie, ortopedie, diabet, pediatrie, morfologii fetale), call center, sterilizare, recepţie, recuperare medicală, în funcţie de pacienţii care vin pentru tratament”, se mai arată în comunicatul Centrul Medical Sanconfind.
Unitatea medicală mai informează că, în funcţie de starea de sănătate a contacţilor direcţi, izolaţi la domiciliu în aceste zile şi de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, Secţia obstetrică-ginecologie îşi va relua activitatea începând cu 6 aprilie.

Toate femeile internate la Maternitatea SanConfind, care au născut deja, au fost externate, iar gravidele programate să nască la SanConfind în perioada imediat următoare au fost redirecționate către maternitățile din județ indicate de DSP. În același timp, toate persoanele din spital, care au venit în contact cu medicul infectat cu noul coronavirus, se află în autoizolare și vor fi testate, la rândul lor. Precizăm că, în acest moment, nu există nicio asistentă medicală de la SanConfind la care să se fi confirmat infectarea cu COVID-19, pentru că abia se realizează testele, iar rezultatul acestora va fi dat după 24 de ore.
Este o situație extrem de dificilă atât pentru medicul în cauză, cât și pentru ceilalți angajați ai SanConfind, pentru familiile acestora, pentru pacienți, pentru comunitatea locală. Prin urmare, ca măsuri preventive minime, ar trebui ca persoanele/familiile care în ultima săptămână au mers la SanConfind, care au intrat în contact cu personalul din secția menționată, familiile cadrelor medicale de la spital să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile și să anunțe medicul de familie în cazul prezentării unor simptome specifice coronavirusului (dureri în gât, febră, tuse seacă, oboseală).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…