Acasa Eveniment Medicii din cadrul Spitalulului Județean Ploiești amenință cu greva

Medicii din cadrul Spitalulului Județean Ploiești amenință cu greva

7 min read
0
0
983

O parte dintre cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești se pregătesc să intre în grevă, nemulțumiți de lipsa echipamentului care să-i protejeze în fața unui pacient bolnav de COVID-19. Deja mulți au semnat, chiar parafat, un memoriu ăn care punctează nemulțumirile.

Medicul Dan Oprea, chirurg la SJU Ploiești, scria într-o postare pe pagina sa de Facebook despre haosul din sipital și despre lipsa unor proceduri care să-i ajute în activitatea medicală specifice unei pandemii.

Acesta a reacționat, după ce, sâmbătă noapte, în jurul orei 22.00, la Unitatea de Primiri Urgență din SJU Ploiești, s-a prezentat un bărbat care se simțea foarte rău și care a omis să declare că s-a întors în această lună din Germania.

”Există cazuri de Covid-19 , care se manifestă clinic cu dureri abdominale , uneori ca de pancreatită acută. Diagnosticul diferențial, se poate face folosind CT torace și abdomen , pe lângă examen clinic și biologic . Sunt imagini CT pulmonar, sugestive pentru Covid-19, chiar dacă testul e cel care confirmă contaminarea”, a notat medicul Dan Oprea pe Facebook.

Potrivit chirurgului Dan Oprea, la Spitalul Județean nu există echipament de protecție complet pentru medicii care intră în contact direct cu un pacient suspect de COVID-19.

În plus, Oprea susține că în aceste zile există bâlbe cu privire la unitatea sanitară din Prahova care ar trebui să trateze un suspect COVID-19, atâta vreme cât în secția de Boli Infecțioase (Spitalul Movila) nu mai sunt locuri libere.

Din cauza situației explozive, salariații de la secția de Chirurgie 1 au anunțat că vor face grevă, luni, la ora 08.30, în fața Spitalului Județean de Urgențe Ploiești. Această decizie a doctorilor, asistentelor și infirmierelor de la secția de cirurgie a SJU Ploiești a fost luată ”pentru a preîntâmpina o catastrofă similară celei de la Suceava”.

Vestea a circulat rapid pe rețelele de socializare:

„În toată tara suntem infectați. La noi în spital deja sunt 2 asistente și o doctorița pozitivă. Noi urmăm, pt că de mâine vin și cele pozitive la servici dacă nu au simptome! Eu cred că ăștia vor să ne omoare de inimă. Eu nu mă tem decât că aș putea să îi contaminez pe cei dragi de acasă, singurele ființe care contează.”

„Nu pot decât să mă rog să nu îmi contaminez copilul. Dar pentru viața mea chiar nu mă tem, să supraviețuiască copiii noștri și să aibă ei puterea sa lupte pentru o societate mai dreaptă!”

„Suntem prea mici, prea putini cei care vrem corectitudine într.un sistem atât de corupt”

„Pacienta care a decedat a fost internata pe secția de Boli interne de la Sp Bunavestire, transportată cu ambulanta fără a fi protejat personalul! Și atunci când starea s.a înrăutățit au dus.o înapoi la Județean! Personalul de pe ambulanță este speriat, dar la fel nu au voie sa vb!”

„Îmi e teama pt cei care lucrează acolo, nu vreau sa aibă de suferit… Sa nu cumva sa fie trași la răspundere ca au vorbit cu alte persoane despre ceea ce se întâmplă acolo!”

„A fost un deces și în Ploiesti, la Județean (dar a fost trecuta alta cauză), femeia nu a declarat ca a venit din IT (împreună cu fiica și nepoata) și a fost plimbata prin spital (UPU și încă o secție, pana a fost testata și confirmata și dusă ulterior pe ATI unde a și decedat) și sunt încă 2 cazuri internate la Județean. Dar în media nu spun nimic…. personalul care a luat contact cu cea care a murit, nu este în carantină, nu se spune acest lucru deoarece ar trb închis spitalul. Te poți interesa pentru a afla mai multe informații, suntem mințiți de către autorități și media! Eu nu pot vb…”

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…