Acasa Politică Meleșcanu băgat în corzi la BBC, după ce a fost atins la coarda sensibilă – VIDEO

Meleșcanu băgat în corzi la BBC, după ce a fost atins la coarda sensibilă – VIDEO

3 min read
0
0
156

O jurnalistă BBC l-a întrebat, luni seară, pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, de ce guvernul de la București încearcă să dea o amnistie pentru politicieni corupți, între care și liderul PSD, Liviu Dragnea, și nicidecum rezolvarea unei probleme de sistem. Argumentele sale nu au părut deloc convingătoare, cel puţin pentru jurnalista britanică.

”Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat pentru corupţie, din acest motiv nu a putut deveni prim-ministru. Şi acum, ţara dumneavoastră încearcă să introducă o nouă amnistie care să le permită politicienilor să scape. Cel fel de semnal trimite acest lucru?”, l-a întrebat jurnalista BBC Emily Maitlis.

Teodor Meleşcanu a spus că autorităţile de la Bucureşti încearcă să rezolve problema supraaglomerării din închisori. Un răspuns penibil, dacă ținem cont că, până acum, autoritățile nu au fost interesate de condițiile din penitenciare. Abia acum vor „condiții mai bune”.

”Vă pot spune foarte direct că una din cele mai dificile chestiuni pentru România este problema penitenciarelor şi centrelor de detenţie. Există procedură de sancţionare (infringement) despre aglomeraţia din închisori şi studiem posibilitatea de a încerca să găsim soluţii care ar oferi condiţii mai bune pentru cei aflaţi în închisoare. Din acest punct de vedere, ne gândim la posibilitatea de a folosi dispozitive electronice ce vor permite ca cei condamnaţi (…)să stea acasă”, a răspuns ministrul român al Afacerilor Externe.

El a fost întrerupt de jurnalista BBC: ”Mă scuzaţi. Vorbim despre o practică politică coruptă şi dacă ţara dumneavoastră, guvernul dumneavoastră va permite o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiţi vinovaţi. Este absurd”.

”Poate credeţi că este absurd, însă vă pot asigura că, din când în când, dacă lucrurile nu merg bine în ceea ce priveşte codul penal, sunt posibilităţi să studiem soluţii alternative”, a mai afirmat Meleşcanu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

În Prahova, activitatea didactică a fost reluată în 257 de unităţi şcolare şi structuri

Prefectul judeţului Prahova, CRISTIAN IONESCU, şi inspectorul şcolar general al Inspectora…