Acasa Eveniment Meteorologii anunţă ger năprasnic. Zonele din estul şi sudul ţării, cele mai afectate

Meteorologii anunţă ger năprasnic. Zonele din estul şi sudul ţării, cele mai afectate

2 min read
0
0
180

Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, o informare meteo de frig şi nopţi geroase, în special pentru estul şi sudul ţării, valabilă până marţi, 14 februarie.

În perioada 9 — 14 februarie, vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menţine preponderent negative.

Noaptea de joi spre vineri, 9-10 februarie, va fi geroasă mai ales în Moldova şi în depresiunile intramontane, apoi, gerul se va extinde şi în Muntenia, Oltenia, Transilvania și, izolat, în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între —17 și —10 grade, mai scăzute, sub —22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei.

„În cursul zilei de joi (9 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est vor mai fi depuneri de polei”, precizează ANM, adăugând că, în funcție de evoluția meteorologică, prezentul mesaj va fi actualizat.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sondaje de opinie la alegerile locale în mai multe orașe din Țară, inclusiv la Ploiești

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamen…