Acasa Diverse Militarii români din cadrul Forţelor Speciale vor avea uniforme noi pentru misiunile din Afganistan – FOTO

Militarii români din cadrul Forţelor Speciale vor avea uniforme noi pentru misiunile din Afganistan – FOTO

7 min read
0
0
442

Cercetătorii de la Agenţia Militară le-au creat o uniformă specială, soldaților români de la Forțele Speciale, uniformă care nu ia foc, este impermeabilă şi foarte flexibilă. Înainte de a intra în dotarea Armatei, militarii au  purtat-o, în premieră, la parada de Ziua Naţională.

Trei ani a durat găsirea camuflajului perfect. Specialiştii au pus la punct şi un soft, care-i va ajuta să adapteze uniformele trupelor speciale oricărui teatru de operaţii în parte. Ideea unui nou costum de luptă pentru soldaţii din forţele speciale a plecat chiar de la problemele întâlnite în teatrele de operaţii de către militari.

Ținuta militară a fost concepută special pentru misiunile din Afganistan. Prin noile echipamente, dar şi prin tehnica militară care va fi realizată în parteneriat cu Germania şi Olanda, România recuperează decalajele cu Occidentul.

Noua ţinută militară a Armatei României îşi va face apariţia începând cu anul 2017. Haideţi s-o vedem împreună…

noua tinuta militara 2017

Noua tinuta militara

Armata României intenţionează ca începând cu anul 2017 să introducă în serviciu un nou model al costumului pentru instrucţie.

Principalele elemente de noutate ale prototipului noului costum pentru instrucţie sunt coloristica (desenul mozaic fiind format din cinci culori – kaki-bej, verde, maro închis, maro deschis şi bej deschis), croiala, ajustarea în talie şi dublarea zonelor cu solicitare maximă.

Materialul de bază are o nouă compoziţie fibroasă, respectiv 50% bumbac şi 50% poliamidă, prezintă o reţea filamentară ripstop, ceea ce măreşte rezistenţa mecanică şi cea coloristică, asigurând un confort termic superior indiferent de anotimp.

noua tinuta militara 2017

noua tinuta militara 2017

Noul model de ţinută de instrucţie, cu pastelizare unică va fi folosit pentru toate zonele în care militarii Armatei României vor desfăşura misiuni.

Primele 250 de ţinute de instrucţie, cu pixelizare unică, vor fi confecţionate prin modulul „croitorie” din subordinea Comandamentului Logistic Întrunit şi vor fi testate de soldaţi-gradaţi profesionişti din unităţi militare din compunerea categoriilor de forţe. Perioada testării se face până la finalul trimestrului III al acestui an.

noua tinuta militara 2017

noua tinuta militara 2017

Ulterior perioadei de testare vor fi întocmite specificaţiile tehnice finale pentru noul model de ţinută de instrucţie, proces urmat de demararea şi desfăşurarea procedurilor de achiziţie conform specificaţiilor tehnice finale avizate şi aprobate.

Achiziţionarea şi distribuţia articolelor din compunerea noii ţinute de instrucţie în vederea echipării efectivelor Armatei României se va realiza începând cu trimestrul I din 2017.

Articolele din compunerea ţinutei de instrucţie, cu pixelizare unică, pentru toate zonele în care militarii Armatei României desfăşoară misiuni vor fi folosite de militarii români atât în ţară, cât şi în misiunile desfăşurate în afara teritoriului naţional, respectiv în zonele temperate şi zonele calde (deşertice).

noua tinuta militara 2017 pz4

noua tinuta militara 2017

Vesta multifuncţională cu buzunare modulare este un produs destinat transportului muniţiei şi materialelor.

Are posibilitatea de ajustare în părţile laterale şi la umeri, cu structura de bază din urzeală tip fagure pe care sunt fixate chingi transversale ce permit fixarea şi repoziţionarea buzunarelor.

Buzunarele au dimensiuni şi forme diferite, cu destinaţie stabilită (încărcătoare, staţie radio, tomfă, baionetă), iar poziţionarea acestora este aleasă în funcţie de opţiunea luptătorului şi de specificul misiunii.

noua tinuta militara 2017 pz3

noua tinuta militara 2017

Se sprijină pe umerii luptătorului, are un sistem de ajustare a lungimii şi un sistem de prindere prin chingi, la bază, în faţă se închide cu fermoar, iar în lateral ajustarea se face cu un şnur trecut prin capse.

Vesta are în regiunea omoplaţilor un mâner de recuperare, folosit pentru apucarea şi tragerea luptătorului în misiunile de salvare.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

30 noiembrie – sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor. Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, primul ucenic al lui Iisus şi propovăduitor al Ev…