Acasa Social Ministerul Apărării Naţionale recrutează tineri – băieţi şi fete

Ministerul Apărării Naţionale recrutează tineri – băieţi şi fete

8 min read
0
0
54

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai invăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.
Pentru anul de învăţământ 2019/2020, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) cu o ofertă educaţională generoasă:
* 600 locuri pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 Colegii Naţionale Militare:
1. Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanţa, judeţul Constanţa – 120 locuri;
2. Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 120 locuri;
3. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba-Iulia, judeţul Alba – 120 locuri;
4. Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava – 120 locuri;
5. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj – 120 locuri;
Se primesc candidaţii care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an.
*678 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari (3 ani), alcătuit din 3 şcoli militare:
1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti, judeţul Argeş – 313 locuri;
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc, judeţul Buzău – 245 locuri;
3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanţa, judeţul Constanţa – 120 locuri;
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani în cursul acestui an.
*398 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor (1an), alcătuit din 2 şcoli militare:
1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti, judeţul Argeş – 323 locuri;
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc, judeţul Buzău – 76 locuri;
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 35 de ani în cursul acestui an.
*893 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor, alcătuit din:
1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3-4 ani) – 264 locuri;
2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov (3 ani) – 184 locuri;
3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa (4 ani) – 108 locuri;
4. Academia Tehnică Militară, Bucureşti (4 ani) – 219 locuri;
5. Institutul Medico-Militar, Bucureşti (5-6 ani) – 110 locuri din care: 60 prin Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti (40 medicină general, 10 medicină dentară, 10 farmacie) şi 50 prin Universitatea de Medicină şi Farrmacie din Târgu Mureş (medicină generală);
6. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti (3 ani) – 8 locuri;
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30de ani/24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.
Termenul limită pentru depunere a dosarelor este 01.03.2019
Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.
Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:
– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Timiş;
– efectuarea unui examen medical la Spitalul Militar Timişoara;
– definitivarea dosarului de candidat la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Timiş;
– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia;
– participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.
Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, intr-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.
ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi constituirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.
Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…