Acasa Eveniment Minivacanţă pentru bugetari în această lună

Minivacanţă pentru bugetari în această lună

2 min read
0
0
257

Bugetarii vor avea parte de o nouă minivacanţă la sfârșitul acestei luni, ca urmare a faptului că pe data de 24 ianuarie se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române.

Având în vedere că 24 ianuarie, când se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române – zi liberă conform Codului Muncii, cade într-o joi, Guvernul a luat decizia acordării bugetarilor a unei zile libere vineri, angajații urmând să beneficieze de un weekend prelungit, respectiv – joi, vineri, sâmbătă, duminică, adică 24, 25, 26 și 27 ianuarie 2019.

Există și categorii de salariați care nu vor putea beneficia de această zi liberă nelucrătoare. Mai exact, este vorba despre angajații din unitățile sanitare sau cele de alimentație publică, dar și despre locurile de muncă în care activitatea nu se poate întrerupe din cauza caracterului procesului de producție sau specificul activității.

Legislația în vigoare mai spune că în astfel de situații, angajatorii sunt obligați să le acorde angajaților care lucrează în zile declarate libere anumite compensații.

Salariații au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Aceștia vor primi bani în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

După 24 ianuarie 2019, zilele libere care urmează pentru români sunt cele din 28 și 29 aprilie (duminică și luni), cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Autostrada Comarnic-Braşov va avea finanțare europeană

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dă asigurări că autostrada Comarnic-Braşov va fi c…