Acasa Economic Moneda Chinei prinde putere

Moneda Chinei prinde putere

2 min read
0
0
59

China a marcat o nouă etapă în ambiţia sa de a fi recunoscută ca o putere mondială, după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a introdus moneda chinezească, yuanul, în coşul monedelor pe baza cărora calculează Drepturile Speciale de Tragere (DST), în funcţie de care sunt acordate împrumuturi către statele în dificultate, relatează Reuters.

Din coşul FMI făceau parte, până acum, dolarul american, euro, yenul japonez şi lira sterlină britanică. Este pentru prima dată când o monedă este adăugată în coşul FMI de la crearea monedei euro, în 1999.

FMI a adăugat yuanul, cunoscut și sub denumirea de renminbi, sau „banii poporului”, chiar în ziua în care Partidul Comunist Chinez aniversează fondarea Republicii Populare Chineze de către Mao, în 1949.

Criticii măsurii spun că decizia FMI este mai degrabă simbolică și atrag atenția că yuanul nu îndeplinește criteriile FMI pentru a deveni o monedă de rezervă, deoarece nu poate fi folosit în mod liber și nici nu este folosit frecvent pe piețele financiare.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Check Also

Jandarmeria din Ploiești trimisă la… casat

Potrivit unei note informative a Executivului, privind proiectele de acte normative care a…