Acasa Justiție Nerevocatul din fruntea Penitenciarului Târgșor, Florin Stanciu, își bate propriul record: peste 1.300 de ore suplimentare!

Nerevocatul din fruntea Penitenciarului Târgșor, Florin Stanciu, își bate propriul record: peste 1.300 de ore suplimentare!

9 min read
0
0
1,961

Comisarul șef de poliție penitenciară Florin Stanciu a fost revocat din funcția de director al Penitenciarului de Femei Târgșor, pe motiv de management defectuos, prin Ordinul Ministrului Justitiei nr 2726 din 10 iulie 2018. De fapt, era a doua revocare și, din motive misterioase, a revenit pe aceeași funcție, culmea, în același loc. Probabil, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și chiar Ministerul Justiției au mizat pe procedura pedagogică a repetenților: nu ești în stare, repeți anul! Detalii AICI.

Nu știm pe cine are comisarul Stanciu sub epoleți, cert este faptul că activitatea profesională a domniei sale sfidează logica. În anul 2011, în luna martie, chiar la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), comisarul Stanciu, pe atunci director al Penitenciarului Mărgineni, era sancționat cu schimbarea din funcție de către Ministerul Justiției, în subordinea căruia se află sistemul penitenciar. Destituirea din funcție înseamnă o sancțiune în codul funcționarilor publici cu statut special, așa cum sunt angajații ANP.
Florin Stanciu a contestat măsura disciplinară la Curtea de Apel București, dar judecătorii au menținut sancțiunea destituirii sale. De asemenea, cererea de suspendare a executării administrative a fost și ea respinsă, așa cum se precizează într-o sesizare a Asociația pentru consolidarea democrației și protejarea drepturilor omului – PRO-DROM către Corpul de Control al Guvernului.

Peste doi ani, Stanciu câștigă concursul organizat pentru un post de director la Târgșor. Paradoxal este faptul că, după sancțiunea primită în 2011, Stanciu nu ar fi putut participa la concurs! La condiții se preciza că eventualii candidați nu trebuie să fi fost destituiți în ultimii șapte ani și, respectiv, să nu se aibă sancțiuni disciplinare.

Însăși conducerea ANP a rămas mută de uimire, astfel că refuzat să precizeze presei un punct de vedere legat de numirea lui Stanciu la Penitenciarul Târgșor și pasivitatea conducerii instutuției timp de șapte ani de la numirea acestuia la conducerea închisorii de femei din județul Prahova.

Revocat de două ori din funcție, dar revenind în același loc, pe aceeași funcție, directorul Penitenciarului Târgșor, confirmă sintagma „lupul paznic la oi”. Potrivit blogurilor de profil, Stanciu a comis o serie de infracțiuni cu scopul de a crește venitul din care i se va calcula viitoarea pensie. Nu numai că nu a avut buna îngăduință de la șefii ANP, dar pur si simplu s-a pontat în zilele de week-end și sărbători legale mai ceva ca un salariat de lucrează la ture. Desigur, și salariul l-a aprobat singur!

Anul trecut, presa națională a devoalat cum a reușit Stanciu o ajustare a viitorelor drepturi de pensie prin manipularea pontajelor în care apărea că ar fi lucrat în zile de sâmbătă și duminică ceva mai mult decât în restul săptămânii, vizând majorarea de 75% care s-a calculat la un salariu corespunzator functiei de director, pompat pe alocuri și cu spor TBC!

Un post de televiziune a difuzat detalii privind acest subiect, oferind inclusiv pontajele respective, iar Ministrul Justitiei s-a autosesizat si a trimis un control. Unul dintre aspectele vizate, dincolo de faptul ca pontajele erau umflate exagerat, a fost acela că registrele de acces au suferit modificări, pentru că nu se potriveau nicidecum cu pontajele managerului. Lipsa aprobării șefului ierarhic (directorul general ANP), pentru prestarea muncii suplimentare, apare ca un simplu detaliu neimportant în această speță.

(click pe imagine pentru reportajul integral)


Spre deosebire de ceilalți salariați, conform statutului de profil, managerii pot fi revocați din funcție fără cercectare în comisia de disciplină, pe criterii care vizează managementul defectuos, evident pe baza unor verificări care, în general, sunt foarte complexe. Lista revocaților este foarte scurtă, însa lista cu cei revocați de două ori include un singur nume: Florin Stanciu.

Florin Stanciu își vede liniștit de treabă, în prezent, păstrându-și vechile deprinderi. Potrivit unor surse interne, Stanciu a acumulat, mai nou, nu mai puțin de 1.301 ore suplimentare!!! Și, în ciuda acestei mii de ore de reflecție, nu a avut timp să solicite conducerii ANP materiale de protecție pentru personal, cum în plină pandemie COVID-19. Astfel, ignoră decizia ANP de acordare a materialelor de protecție pentru angajații Penitenciarului Târgșor, aceștia din urmă descurcându-se cum pot. Ca să se spele pe mâini cu această obligație, Florin Stanciu arată cu degetul spre sindicate, de parcă acestea ar avea obligația de achiziționare, nu angajatorul!

Așadar, comisarul Florin Stanciu își vede liniștit de managementul său ca pe propria-i tarla. Așteptăm reacția organelor abilitate să-și facă, totuși, datoria și să facă lumină în acest misterios caz.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La școală, din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

Școala începe pe 14 septembrie, iar elevii vor merge la ore numai cu mască. Unde va fi pos…