Acasa Eveniment niMicul „terorist” care a amenințat cu bombe la Spitalul Judeţean şi la un supermarket din Ploiești, reținut de polițiștii prahoveni

niMicul „terorist” care a amenințat cu bombe la Spitalul Judeţean şi la un supermarket din Ploiești, reținut de polițiștii prahoveni

3 min read
0
0
133

Un bărbat, de 34 ani, din Câmpina, este principalul suspect al ameninţărilor cu bombă de la Spitalul Judeţean şi un supermarket din municipiul Ploieşti, acesta fiind ridicat şi condus, miercuri, la sediul IPJ Prahova pentru audieri, informează reprezentanţii Poliţiei.
„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul I.J.P Prahova au depistat persoana care a sesizat, aseară, atacul cu bombă. Este vorba despre un bărbat, de 34 de ani, domiciliat în Câmpina. Acesta a fost adus la sediul poliţiei pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale”, au precizat reprezentanţii IPJ Prahova.

Bărbatul și-a recunoscut fapta în timpul audierilor. El le-a explicat anchetatorilor că era beat în momentul în care a sunat la 112 şi a susţinut că a ales acel supermarket pentru că acolo lucrează fosta lui iubită.
Conform anchetatorilor, o voce de bărbat a sesizat, marţi seara, la 112, un atac cu bombă la un supermarket din zona de nord a Ploieştiului şi la Spitalul Judeţean. Imediat după anunţ, persoana care a făcut sesizarea nu a mai răspuns la telefon.
Ancheta a fost preluată de Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate.
Verificările realizate atât în interiorul, cât şi în exteriorul celor două unităţi vizate s-au încheiat fără a fi depistate materiale explozive.
În condiţiile ameninţărilor cu bombe care au vizat unitatea spitalicească şi centrul comercial, au fost evacuaţi 30 de aparţinători ai pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti, precum şi 150 de persoane din centrul comercial.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Check Also

Cinci persoane rănite, după ce două maşini s-au ciocnit frontal, pe DN 2, a intrare în Buzău dinspre Ploiești. Circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers

Cinci persoane au fost rănite, miercuri dimineaţă, după ce două maşini s-au ciocnit fronta…