Acasa Social Note şi rezultate obţinute la examenul de BACALAUREAT 2018 în Prahova

Note şi rezultate obţinute la examenul de BACALAUREAT 2018 în Prahova

7 min read
0
0
278

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2018 au fost publicate, miercuri, pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro, urmând ca elevii să poată depune, în aceeaşi zi, contestaţiile, dacă vor considera că este cazul.

Rata de promovabilitate pentru examenul de BAC, înaintea contestaţiilor, este de 67,7%, cu câteva procente mai scăzută faţă de anul trecut, când era de 71,4 %. Diferenţa este între rezultate este una de aproximativ 3,7%.

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat 2018 au aflat miercuri primele rezultate, urmând ca în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestaţii.

Între 5 şi 8 iulie 2018 vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

În urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Rezultatele examenului de Bacalureat vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat 2018 in prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2018 va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

În județul Prahova, doar doi dintre cei peste 5.000 de absolvenţi de liceu care s-au înscris la examenul de bacalaureat au reuşit examenul cu media 10. În schimb, la nivelul judeţului sunt licee unde doar câţiva dintre candidaţi au obţinut diploma de bacalaureat în urma examenului, cu medii cu câteva zecimi mai mari decât minimul necesar.

Din totalul de 5.181 de absolvenţi de liceu înscrişi la examenul de bacalaureat în această sesiune au reuşit să ia examenul 3.255.

Dintre cei care au obţinut diploma de balacaureat, doar doi au trecut examenul cu media 10. Este vorba despre o absolventă de la un Colegiu Naţional din Ploieşti şi una de la un liceu din oraşu Vălenii de Munte.

În schimb, la nivelul judeţului există licee unde doar unul, doi sau chia niciun candidat nu a reuşit să treacă acest examen.

O situaţie deosebită se înregistrează la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru, unde doar doi candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat, ambii fiind respinşi.

La Liceul Tehnologic „Teodor Diamant” din localitatea Boldeşti Scăieni un singur absolvent de liceu a reuşit să obţină diploma de bacalaureat,  iar media pe care o are în urma probelor de examen este 6,08.

Situaţia este similară şi la Liceul Tehnlogic Agricol din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova unde de asemenea un singur candidat a trecut cu bine toate probele examenului de bacalaureat. Acesta a obţinut diploma cu media 6,51.

La Liceul Tehnologic de Transporturi din Ploieşti trei sferturi dintre absolvenţii care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au prezentat la probele acestuia, iar dintre cei care au dat examenul doar trei au reuşit să obţină diploma, cea mai bună medie fiind de 6,66,.

Situaţia este similară la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Ploieşti, unde tot doar trei candidaţi au luat bacalaureatul, dar şi la Liceul Tehnologic din comuna Bălţeşti,unde trei absolvenţi a reuşit să obţină la bacalaureat medii peste 6, cu doar câteva zeci de sutimi.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina doar patru candidaţi au reuşit examenul de bacalaureat.

În judeţul Prahova zeci de candidaţi care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au prezentat la toate probele,  iar trei dintre cei care s-au prezentat au fost eliminaţi.

REZULTATE BACALAUREAT 2018 judeţul Prahova – AICI

REZULTATE ŞI NOTE OBŢINUTE PE JUDEŢE LA EXAMENUL DE BACALAUREAT 2018 – AICI

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sondaje de opinie la alegerile locale în mai multe orașe din Țară, inclusiv la Ploiești

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamen…