Acasa Sport Noul preşedinte al UEFA este Alekander Ceferin. Slovenul a fost susţinut şi de FRF

Noul preşedinte al UEFA este Alekander Ceferin. Slovenul a fost susţinut şi de FRF

1 min read
0
0
64

UEFA are un nou preşedinte: slovenul Aleksander Ceferin. Şi FRF a mers pe mâna lui. „Era momentul pentru un chip nou” a spus proaspătul şef al UEFA.

Contracandidatul lui Ceferin, olandezul Michel van Praag, nu a avut nicio şansă. Doar 13 federaţii au mizat pe el, în vreme ce 42 de şefi de federaţii, printre care şi Răzvan Burleanu, l-au ales pe Ceferin.

Slovenul va avea o misiune extrem de dificilă, pentru că vine în fruntea UEFA, după Michel Platini, care a fost suspendat din toate activităţile legate de fotbal pe o perioadă de patru ani şi a demisionat de la conducerea forului continental.

Aleksander Ceferin are multe de pus la punct. Vrea să analizeze noul format al Champions League şi să limiteze numărul mandatelor atât pentru preşedintele UEFA, cât şi pentru membrii comitetului executiv, pentru o transparenţă totală.

La congresul UEFA de la Atena a luat cuvântul şi fostul şef al forului european, Michel Platini. Pentru asta, francezul a avut nevoie de permisiunea Comisiei de Etică a FIFA.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

DN1A ESTE BLOCAT DIN CAUZA UNUI EVENIMENT RUTIER

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în jurul or…