Acasa Social Nu mai există limite de vârstă pentru cei care vor să devină polițiști

Nu mai există limite de vârstă pentru cei care vor să devină polițiști

4 min read
0
0
199

Noutăți importante pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. Pentru sesiunea din ianuarie 2018, a fost eliminată limita superioară de vârstă, lucru care ne-a fost confirmat oficial de directorul instituției, comisar șef Vasile Tache.

Prin urmare, candidații trebuie să aibă 18 ani împliniți sau să îi împlinească în anul în care susțin examenul de admitere. În schimb, nu mai există limita superioară de vârstă, de 27 de ani, prevăzută până acum în condițiile și criteriile specifice admiterii la Școala de Poliție. După cum ne-a declarat comandantul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, Vasile Tache, este foarte posibil să fie modificate și condițiile privind înălțimea candidaților, dar o decizie în acest sens va fi anunțată la sfârșitul săptămânii viitoare. În prezent, condiția este ca băieții să aibă minim 1,70 m, iar fetele – minim 1,65 m.
De asemenea, până la finalul săptămânii viitoare vor fi anunțate pe site-ul Școlii de Poliție și noutățile privind probele sportive, care urmează să fie susținute în sală și nu pe terenul de sport, ca până acum, având în vedere că admiterea se va desfășura iarna. După cum a afirmat comisar șef Vasile Tache, modificările care vor fi aduse condițiilor pentru admitere, cu siguranță vor fi în beneficiul candidaților. Prin urmare, vă recomandăm să urmăriți site-ul www.scoalapolitie.ro, unde vor fi postate toate informațiile legate de examenul de admitere – sesiunea ianuarie 2018.

Vă reamintim că examenul de admitere se va desfășura în perioada 13-21 ianuarie 2018, iar la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” sunt scoase la concurs 1.300 locuri, dintre care 16 pentru romi și 10 pentru alte minorități. Cererile de înscriere se depun la unitățile de recrutare (inspectoratele teritoriale) până la 5 decembrie 2017. Dosarele candidaților vor fi trimise la unitățile de învățământ până la 5 ianuarie 2018. Admiterea va avea loc în perioada 13-21 ianuarie și va consta, ca și până acum, în probele eliminatorii (contravizita medicală și verificarea aptitudinilor fizice) și proba scrisă – test grilă la limba română și o limbă străină. Durata studiilor pentru candidații admiși este de un an.

Load More Related Articles
Load More By Liviu
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Procurorul „Zdreanță” zis „Portocală” a ajuns la Parchetul General cu o atitudine sfidătoare

Fostul procuror DNA Ploieşti, Mircea Negulescu, zis „Zdreanță” şi „Portocală”,…