Acasa Eveniment Numărul prahovenilor cercetați penal că nu au respectat regimul de autoizolare în continuă creștere

Numărul prahovenilor cercetați penal că nu au respectat regimul de autoizolare în continuă creștere

2 min read
0
0
267

Numărul persoanelor din Prahova care s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea condițiilor impuse prin legea privind combaterea răspândirii bolilor a crescut.

Potrivit Prefecturii Prahova, în prezent, sunt cercetate 13 persoane pentru încălcarea articolului 352 din Codul Penal, referitor la zădărnicirea combaterii bolilor, miercuri,18 martie.

Asta în condițiile în care la începutul acestei săptămâni aveam nouă presoane care nu au respectat condițiilor impuse prin legea privind combaterea răspândirii bolilor.

Acestea riscă fie amendă, fie închisoarea până la 2 ani.

Cetățenii în cauză erau veniți din state unde există un număr foarte mare de persoane infectate cu coronavirus și aveau obligația de a sta în autoizolare.

Procurorii din toată ţara au deschis, până în prezent, 58 de dosare penale în care sunt efectuate cercetări faţă de 87 de persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu impusă de autorităţi pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Potrivit unor oficiali din Parchetul General, procurorii au în lucru 58 de dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, dar şi fals în declaraţii şi neglijenţă în serviciu, fiind vizate în principal persoanele care au venit din zonele de risc din străinătate şi nu s-au autoizolat la domiciliu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…