Acasa Politică Oamenii lui Dan Voiculescu, intraţi în Parlament pe listele PSD, schimbă macazul

Oamenii lui Dan Voiculescu, intraţi în Parlament pe listele PSD, schimbă macazul

2 min read
0
0
92

Cinci parlamentari care au fost aleşi în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie pe listele PSD vor activa în continuare ca parlamentari independenţi, afiliaţi grupurilor parlamentare PSD, a anunţat vineri PPU-SL, formaţiune controlată de omul de afaceri Dan Voiculescu.

„Deputatul Graţiela Gavrilescu, împreună cu deputaţii Steluţa Cătăniciu, Vlad Popescu şi Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurenţiu Mihai, au anunţat înfiinţarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale. „Cei 5 vor activa ca parlamentari independenţi, afiliaţi Grupurilor parlamentare ale PSD”, precizează formaţiunea.

Cei cinci nu îşi pot face însă grup pentru că nu au numărul minim necesar de deputaţi sau senatori.   Toţi cei cinci aleşi care au părăsit PSD au fost apropiaţi de Partidul Puterii Umaniste – Social Liberală, formaţiune controlată de omul de afaceri Dan Voiculescu.

Graţiela Leocadia Gavrilescu, la bază membru al PNL, a trecut în 2014 la PC-PLR, prin ruperea unui grup de parlamentari de către Călin Popescu Tăriceanu. Odată cu dezintegrarea ALDE, în aprilie 2020 Gavrilescu s-a înscris în PPU-SL.

Un traseu similar a avut şi deputata Steluţa Cătăniciu, una dintre autoarele mutilării Codurilor Penale în Comisia Iordache. Doar că Steluţei Cătăniciu i-a luat mai mult timp să se decidă să meargă în PPU-SL, adică a trecut la acest partid în iunie 2020.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Guvernul ia în calcul înăsprirea restricțiilor

Guvernul ia în calcul modificarea restricțiilor de circulație, din cauza creșterii numărul…