Acasa Justiție Om de afaceri trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti într-un dosar disjuns din cel al evaziunii de 35 mil. euro

Om de afaceri trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti într-un dosar disjuns din cel al evaziunii de 35 mil. euro

3 min read
0
0
249

Un om de afaceri care a înregistrat în contabilitatea societăţii sale zeci de facturi fictive ce atestau în mod nereal existenţa unor relaţii comerciale cu firme fantomă, inculpate în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În dosarul evaziunii fiscale au fost inculpaţi, printre alţii, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe, unul dintre apropiaţii fostei conduceri a PSD Prahova, potrivit news.ro.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu-Victoraş Ionescu, administrator al SC Total Media & Print SRL, sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare a banilor, potrivit unui comunicat al Parchetului postat pe site-ul Ministerului Public.

Procurorii spun că omul de afaceri, în calitate de administrator al SC Total Media & Print SRL, a înregistrat, în perioada 2 iunie 2011 – 29 iulie 2013, în contabilitatea societăţii, 87 de facturi fictive, care atestă în mod nereal existenţa unor relaţii comerciale presupus derulate cu patru societăţi cu comportament tip fantomă, respectiv SC Radu Motors SRL, SC Alex Design SRL, SC Kult Premium Design SRL şi SC Kadok Interprest SRL.

În urma acestei activităţi, a fost cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 275.938 lei.

Dosarul este, potrivit unor surse judiciare, disjuns din dosarul evaziunii de aproape 35 de milioane de euro în care au fost inculpaţi, printre alţii, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe, unul dintre apropiaţii fostei conduceri a PSD Prahova, alături de mai mulţi oameni de afaceri ale căror firme au avut contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PERCHEZIŢIE LA UN BĂRBAT BĂNUIT DE PROXENETISM

33.000 de euro au fost ridicaţi de poliţişti şi un autoturism de lux a fost indisponibiliz…