Acasa Opinii OPINIA PUBLICĂ, ÎN ULTIMI ANI, A SCOS LA SUPRAFAȚĂ UN PERSONAJ: „Gică Contra”

OPINIA PUBLICĂ, ÎN ULTIMI ANI, A SCOS LA SUPRAFAȚĂ UN PERSONAJ: „Gică Contra”

4 min read
0
0
126

De la revoluție încoace, opinia publică nu reușește să se hotărască asupra modului în care autoritățile, în special cele de forță, ar trebui să acționeze. Acest „Gigi Contra” promovat pe rețelele de socializare nu duce decât la o stare tensională atunci când în zonă apar organele de ordine.

Că fac bine, că nu fac bine, pare să nu mai conteze în fața curentului de contestare a cetățeanului aflat la fața locului. Imediat se pune pe filmat, urlând in fundal si comentând acțiunea poliției, chiar dacă, să presupunem, că aceștia ar fi prins un criminal periculos.

Pe fondul acestui tip de clip postat pe rețelele de socializare, a apărut contestatorul de serviciu. Pionierul în domeniu a fost Mălin Bot, care a întrevăzut o oportunitate bună de a face bani din vejnicele scandaluri filmate cu o cameră performantă 4G.

Videourile postate pe canalul propriu de youtube au adus bani din vizualizări, ulterior Bot fiind plătit și pe platforma Patreon de către susținători, actualmente acesta încasând lunar suma de 4.398 $. În Romania!

După reușita lui financiară, au apărut și alti hărțuitori profesioniști care au încercat aceeași rețetă violentă, aflată la limita legalității, și anume de a provoca pe cineva prin simplul motiv că ești pe domeniul public.

Postacul vrea filmulețe virale. Vrea likeuri. Viralul aduce bani! În timp ce acesta nu acceptă sub nicio formă implicarea fizică asupra unui cetățean care nu respectă legea în tot ceea ce filmează, tot el postează înregistrări, în care cei care nu se supun poliției în alte părți ale lumii sunt împușcați sau curentați, la care adaugă un comment admirativ „Așa se face într-o țară civilizată!”.

Chiar și în cazurile cu pedofilia, opinia publică nu a reușit să aibă o coerență! În prima fază, un pedofil a murit accidental atunci când, la o încătușare la care s a opus, i s-a dat cu spray. Opinia publică nu l-a văzut ca pe un  dezaxat, un violator de copii. Din dorința de a incrimina statul, pedofilul era apărat de persoane care, probabil, aveau și ei copii.

La nici câteva zile a apărut cazul de la Caracal. În stilul caracteristic si a impactului media societatea a strigat „La moarte!!!”

Mihnea L.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…