Acasa Diverse Pablo Escobar cumpăra de 2500$ pe lună elastice pentru bani

Pablo Escobar cumpăra de 2500$ pe lună elastice pentru bani

6 min read
0
0
420

Pablo Escobar a fost ucis de poliție pe 2 decembrie 1993. Atunci s-a încheiat „domnia” celui mai cunoscut traficant de droguri din lume, un om responsabil pentru câteva mii de crime. Cel care era cunoscut drept „Regele Cocainei” a fost cel mai bogat criminal din istorie, cu o avere estimată, la începutul anilor ’90, la 30 de miliarde de dolari.

Închis într-o închisoare pe care și-a construit-o singur

În 1991, Pablo Escobar a fost închis într-o închisoare pe care a construit-o singur și pe care a numit-o “La Catedral”. Potrivit înțelegerii cu guvernul columbian, lui Escobar îi era permis să aleagă cine va merge cu el în închisoare. De asemenea, își putea continua afacerile din spatele gratiilor. Închisoarea era dotată cu teren de fotbal, grătare și grădini. În apropiere fusese ridicată o casă în care locuia familia traficantului.

Traficantul filantrop

Pablo Escobar mai era poreclit și Robin Hood, dând adesea bani săracilor, construind case pentru cei fără adăpost și ridicând terenuri de fotbal și grădini zoologice.

Monopolul lui Escobar

Potrivit statisticilor, patru din cinci americani foloseau cocaina furnizată de Escobar.

Statele Unite, principalul cumpărător

Potrivit jurnalistului Ioan Grilo, Escobar exporta 15 tone de cocaină pe zi în Statele Unite, mare parte din ea ajungând în țară prin Florida.

 Regele cocainei

Supranumit și regele cocainei, Pablo Escobar furniza aproximativ 80% din cocaină vândută la nivel mondial.

Un foc de 2 milioane de dolari

Într-un interviu acordat revistei Don Juan, fiul lui Escobar, Juan Pablo – care și-a schimbat numele în Sebastian Marroqui – a povestit cum tatăl său a aprins un foc din bancnote care însumau 2 milioane de dolari. Evenimentul s-a petrecut în timp ce Escobar se ascundea împreună cu familia în munții din apropierea orașului medellin. Atunci când fiica sa, Manuela, a devenit hipotermică, Escobar a aprins un foc din bancnote însumând 2 milioane de dolari pentru a o încălzi.

Cheltuia 2.500 de dolari pe lună pe elastice

Pe lângă ascunderea banilor, o altă problemă cu care Pablo și membrii cartelului său se confruntau era organizarea lor. Potrivit lui Robert Escobar, regele cocainei cheltuia aproximativ 2.500 de dolari pe lună pe elastice.

Pierdea 2.1 miliarde de dolari pe lună

Averea imensă a lui Escobar a devenit problematică, traficantul nemaiputând să spele banii în timp util. Așa că a început să îi îngroape pe terenul fermelor din Columbia sau să-i ascundă în case dărăpănate. Aproximativ 10% din acești bani putrezeau sau erau roși de șoareci. Asta înseamnă că, în fiecară lună, Escobar pierdea cam 2.1 miliarde de dolari. Dar averea sa era atât de mare, încât aceste pierderi aproape că nu se simțeau.

Cel mai bogat om din lume

Timp de șapte ani consecutivi, din 1987 până în 1993, Pablo Escobar a fost inclus în topul celor mai bogați oameni din lume, organizat de revista Forbes. În 1989 a fost listat drept a șaptea cea mai bogată persoană din lume.

420 de milioane de dolari pe săptămână

La mijlocul anilor 1980, Escobar câștiga 420 de milioane de dolari pe săptămână făcând contrabandă cu cocaină în SUA. Într-un an, Escobar câștiga aproximativ 22 de miliarde de dolari. A vrut să plătesca datoria externă a Columbiei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Doi dintre cei trei minori cercetaţi pentru terorism au fost reţinuţi

Doi dintre cei trei minori cercetaţi pentru terorism, după ce au ameninţat în mai multe râ…