Acasa Eveniment PĂMÂNTUL ESTE PLAT! ASTA SUSȚINE CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE LA CLUJ (VIDEO)

PĂMÂNTUL ESTE PLAT! ASTA SUSȚINE CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE LA CLUJ (VIDEO)

2 min read
0
0
249

Una dintre cele mai bizare teorii ale conspirației din secolul XXI – care pare să fi luat cu asalt forumurile de discuții și rețelele sociale – este că Pământul este plat. Cei care susțin că Pământul este plat spun că secolele de observații care arată că Pământul este rotund (inclusiv fotografiile din spațiu ale astronauților și faptul că există itinerarii de călătorie în jurul lumii) fie sunt greșite, fie fac parte dintr-o operațiune vastă de mușamalizare.

În anii ’50 a existat o creștere a interesului, odată cu crearea Societății Internaționale a Pământului Plat. „Reapariția teoriei în ziua de azi pare a se datora platformelor sociale”, este de părere Virem Swami, psiholog social la Universitatea Anglia Ruskin din Cambridge, Anglia.

Cluj-Napoca va găzdui, în această toamnă, prima conferință internațională a celor care susțin teoria „Pământului plat”, informează Monitorul de Cluj. Evenimentul de pe 5-6 octombrie este o premieră în ţara noastră, iar taxa de participare este de circa 40 de euro.

Gravura lui Flammarion (1888) care descrie un călător care ajunge la marginea unui Pământ plat și care își trece capul prin firmament.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…