Acasa Justiție Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție despre „cazul Colectiv”

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție despre „cazul Colectiv”

5 min read
0
0
64

În dosarul cunoscut opiniei publice sub denumirea de ‘Cazul Colectiv‘, instrumentat de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a emis, la data de 27 aprilie 2016, rechizitoriu prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Anastasescu Alin, Gancea Paul, Mincu Costin, Zaharia Viorel, Niță Daniela și Niță Cristian Mihai, precum și a societăților comerciale CLUB COLECTIV S.R.L. și GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată și nerespectarea/neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, privind decesul celor 64 de persoane și vătămarea corporală a altor 20 de supraviețuitori (http://old.mpublic.ro/presa/2016/c_28_04_2016_3.htm).

Totodată, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor, printre altele, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în formă agravată, cu privire la persoanele rănite în timpul incendiului și care la momentul finalizării anchetei în dosarul cu care a fost învestită instanța de judecată, erau internate în străinătate pentru tratament și recuperare.

Cercetările în cauza disjunsă se efectuează față de inculpatul Moise Marian (cel de-al doilea artificier), aflat sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, respectiv față de suspecții Anastasescu Alin, Gancea Paul, Mincu Costin, Zaharia Viorel, Niță Daniela și societățile comerciale CLUB COLECTIV S.R.L. și GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Dosarul disjuns este în continuare în instrumentare, având în vedere faptul că pentru multe dintre persoanele vătămate s-au obținut acte medicale de la unități sanitare din străinătate, fiind în curs de efectuare circa 80 expertize medico-legale complexe, privind leziunile traumatice prezentate de victime, capacitatea de muncă a acestora și conformitatea îngrijirilor medicale acordate.

Reamintim că inițial că la data de 31.10.2015, cauza privind incidentul din Clubul Colectiv a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, prin ordonanța procurorului general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de urmărire penală și criminalistică — Biroul de criminalistică, fiind desemnat un colectiv de procurori. Continuarea cercetării la fața locului s-a efectuat de către procurorii Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție împreună cu organele de poliție, începând cu dimineața de 31.10.2015.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…