Acasa Eveniment Părinții fetiței care a murit într-un restaurant ploieștean au cerut un expert din alt județ pentru efectuarea necropsiei

Părinții fetiței care a murit într-un restaurant ploieștean au cerut un expert din alt județ pentru efectuarea necropsiei

3 min read
0
0
618

Moartea fetiței din Ploiești, care a fost găsită fără suflare într-un loc de joacă al restaurantului Da Vinci din Ploiești, unde mersese cu familia, este învăluită în mister.

Echipajul de pe ambulanță și medicii de la Spitalul de Pediatrie din Ploiești n-au putut s-o salveze, în ciuda resuscitărilor efectuate.

Procurorii au demarat o anchetă pentru moarte suspectă, iar familia a cerut un legist expert, din alt județ, să afle cauza decesului.

Inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) au fost în control la restaurantul Da Vinci pentru a verifica locul de joacă unde fetiţa de şapte ani şi-a pierdut viaţa. Aceștia au solicitat documentele de la proprietarul localului. OPC urmează să stabilească dacă reprezentanţii restaurantului au respectat normele specifice şi dacă se utilizau echipamente autorizate de ISCIR.

Mai mulți copii se jucau „De-a v-ați ascunselea” în restaurant. Micuța de 7 ani era ultima care trebuia să „scape turma”, dar nu s-a mai ridicat din spatele canapelei, unde se ascunsese. Evident, ceilalți copii au intrat în panică.

Angajatul restaurantului, care îi supraveghea pe cei mici, a fost cel care a dat alarma. Apoi a fost solicitat ajutorul medicilor de la Ambulanţă care au constatat că fetiţa se afla în stop cardiorespirator. Copila a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Pediatrie, unde a decedat duminică dimineaţă. Surse medicale spun că pe trupul minorei nu au fost identificate urme de violență.

Reprezentanții restaurantului spun că părinții trebuie să-și supravegheze copiii în localul lor.

Familia și anchetatorii așteaptă necropsia, care va mai dura, întrucât părinții au cerut un expert din alt județ care să ia parte la verificările legiștilor de la Ploiești. El va face propriul raport, pe care îl va pune la dispoziție familiei.

În cauză Poliţia Prahova a declanşat o anchetă penală pentru moarte suspectă, iar, în paralel, la restaurantul unde a avut loc tragedia ITM şi OPC fac verificări.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…