Acasa Sport Patru echipe din Liga I ar putea evolua pe cocheta arenă „Ilie Oană” din sezonul următor

Patru echipe din Liga I ar putea evolua pe cocheta arenă „Ilie Oană” din sezonul următor

7 min read
0
0
258

Stadionul ”Ilie Oană”, din Ploiești, ”revine la viață” și revine puternic. În afara celor de la Petrolul 52, care au câștigat la licitație dreptul de a folosi iar numele ”FC Petrolul”, pe cocheta arenă vor mai evolua și alte patru echipe din sezonul viitor.

1. Juventus Colentina-București-Ploiești. În sezonul trecut, echipa a evoluat pe stadionul situat în Colentina. Dar, după promovarea istorică, pentru Juventus a urmat dezastrul: a primit înștiințarea că stadionul și baza vor fi retrocedate. Chiar și așa, stadionul din Colentina nu are instalație de nocturnă și nici încălzire subterană.

Înfiinţată în urmă cu 25 de ani, Juventus Bucureşti se află în premieră în Liga 1, iar echipa prezidată de Gheorghe Chivorchian și finanțată de Ilie Ciuclea au gândit drept variantă de rezervă stadionul din Buzău, acolo unde a evoluat echipa Gloria, dar pentru care o comisie din cadrul LPF va trebui să se deplaseze.

O mutare istorică s-a produs și în urmă cu 65 de ani, mai exact în anul 1952, când fosta echipă Juventus București ajungea la Ploiești, unde urma să devină Petrolul. ”Lupii galbeni” s-au divizat apoi, când echipa a fuzionat cu concitadina Astra în anul 2003, iar mai apoi, în 2016, când, sub patronatul lui Dan Capră, a intrat în faliment.

2. FC Voluntari. Gruparea din Ilfov, care a realizat marea surpriză a fotbalului românesc prin adjudecarea Cupei României, în dauna celor de la Astra, este aproape de a-și finaliza lucrările de la instalația de nocturnă a propriului stadion. Oficialii echipei nu sunt însă convinși că lucrările vor fi gata la timp, până la startul noului sezon competițional, astfel că s-a decis ca, în primele două-trei etape de pe teren propriu, echipa să evolueze la Ploiești, mai ales că acel teren le-a purtat noroc elevilor lui Claudiu Niculescu.

3. FC Viitorul. Campioana României dispune de un stadion cochet la Ovidiu, dar care nu face față cerințelor impuse de UEFA în fazele importante ale competiției. Astfel, gruparea lui Gică Hagi a primit dreptul de a organiza la Ovidiu doar meciul din turul al treilea preliminar al UEFA Champions League. În caz de calificare în play-off-ul UCL sau dacă formația va ajunge să se lupte pentru un loc în grupele Europa League, Viitorul are nevoie de un alt stadion, iar acesta este cel din Ploiești.

4. Petrolul. În fine, Petrolul este echipa gazdă și cea care va avea cel mai mult de suferit dacă gazonul nu va face față numărului de meciuri. Petrolul este aproape de promovarea în Liga 3, în urma primei manșe din dubla de baraj cu Dentaș Tărtășești.

În ultimii ani, mai ales după ce Petrolul a intrat în faliment, arena ”Ilie Oană” a avut mari probleme legate de întreținere. În octombrie 2015, suprafața de joc arăta deplorabil, de vină fiind… râmele!

Conducerea Serviciului de Gospodărire Urbană Ploiești, care are în grijă stadionul, inclusiv suprafața de joc, a cerut atunci o examinare specializată a gazonului și a trimis mostre pentru a fi analizate la laborator.

„Într-adevăr, moviliţele apărute în gazon sunt făcute de râme, care au găsit un mediu propice de dezvoltare. Noi am solicitat un punct de vedere autorizat pentru a putea să luăm o măsură. Specialiştii din cadrul Inspecţiei Naţionale pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, filiala Prahova, şi de la Autoritatea Naţională a Fito-Sanitară, filiala Prahova ne-au recomandat un set de operaţiuni pentru tratarea gazonului, respectiv fertilizarea acestuia, semănarea seminţelor şi tratarea cu diverse soluţii. Aşteptăm şi rezultatul analizelor de laborator.”, spunea în 2015 Ovidiu Negulescu, directorul adjunct al SGU.

 Supercupa, tot pe ”Ilie Oană”

Sezonul pe ”Ilie Oană” va începe în forță, întrucât acolo se va disputa și Supercupa României, între FC Viitorul și FC Voluntari, programată pe data de 8 iulie, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport.

Digisport.ro

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Viorel Moldovan – noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti

Tehnicianul Viorel Moldovan a fost instalat, duminică, în funcţia de antrenor principal al…