Acasa Politică Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost tăiate

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost tăiate

5 min read
0
0
272
  • Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților
  • 357 de parlamentari au votat „pentru” abrogare, UDMR s-a abținut
  • M. Ciolacu : Nu am înțeles de ce nu a făcut Orban asta, anul trecut
  • Dan Barna : Hotărârea se referă şi la pensiile speciale aflate în plată
  • L. Orban : Nimeni nu trebuie să aibă privilegii
  • Pentru bugetul României, înseamnă o economie de 10 milioane de euro, pe an

Deputații și senatorii au votat, miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind inițiat de PSD. UDMR nu a votat.

Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru”, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.

„Suntem bucuroși că proiectul PSD a fost adoptat de comisie”, spune Alfred Simonis.

„Poziția UDMR e una fermă și consecventă – toți cetățenii trebuie să beneficieze de pensie după limita de vârstă și contributivitate. Principiul contributivității trebuie să fie de bază. Propunerea de azi vizează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor care au atins limita de vârstă. Vorbim de 825 de parlamentari și de un efort bugetar de aproximativ 4,5 milioane de lei.

Rămân în vigoare pensiile speciale ale celorlalte 11 categorii socio-profesionale, care nu au nicio legătură cu principiul contributivității. (…) UDMR a susținut în mod consecvent că pensiile speciale trebuie eliminate sau impozitate cu 99% sau limitate pentru toate categoriile vizate. (…) Demagogia și populismul la viteză maximă duc la decizii pripite. Dacă doriți să eliminați pensiile speciale, nu doar o mică parte pentru a câștiga un capital electoral, vă invităm să facem o analiză serioasă a deciziilor CCR. Parlamentarii UDMR nu vor vota”, a fost poziția senatorului UDMR Turos Lorand.

Deputatul AUR George Simion a anunțat că parlamentarii formațiunii votează în favoarea proiectului privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

PSD care a inventat pensiile speciale recunoaște că a fost o porcărie. Azi, domnule Ciolacu, recunoașteți că pensiile speciale sunt o rușine. Astăzi reparăm puțin dintr-o reparație uriașă în domeniul pensiilor speciale. În lunile și săptămânile următoare coaliția se va lupta pentru eliminarea pensiilor speciale. Ne mai spălăm puțin obrazul față de această țară”, a spus și și liderul Dan Barna (USR-PLUS).

La rândul său, Ludovic Orban a acuzat PSD – UNPR – ALDE „și-a votat pensii speciale”.

George Simion, co-președinte AUR: „Va fi ipocrizie, dacă în următoarele luni nu se plafonează cuantumul pensiilor pentru mai multe categorii sociale, care câștigă pensii nesimțite”.

Unul dintre fericiții posesori de pensie specială este Dumitru Coarnă. Fost polițist, pensionat la 45 de ani, care a ajuns și deputat. Nu va primi pensie specială de parlamentar, dar se bucură de cei 5.400 de lei, pensia de la Ministerul de Interne.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La Ploiești, iluminatul public festiv de sărbători va fi aprins marți, 30 noiembrie

Momentul oficial de deschidere a iluminatului public ornamental de sărbători, în municipiu…