Acasa Eveniment Percheziții în Bucureşti, Prahova, Braşov şi Giurgiu la persoane bănuite de proxenetism

Percheziții în Bucureşti, Prahova, Braşov şi Giurgiu la persoane bănuite de proxenetism

4 min read
0
0
289

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova şi cei ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează, joi, zece percheziţii la persoane bănuite de proxenetism.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, descinderile au loc în municipiul Bucureşti, precum şi în alte locaţii din judeţele Prahova, Braşov şi Giurgiu. Trei descinderi au avut loc în municipiul Bucureşti, patru în judeţul Prahova (câte două în Ploieşti şi Poiana Câmpina), două în judeţul Giurgiu (comuna Valea Dragului) şi una în municipiul Braşov.
„Începând cu luna iulie, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, care racolau femei în vederea practicării prostituţiei, atât în ţară, cât şi în Marea Britanie. De asemenea, o parte dintre persoanele în cauză facilitau practicarea prostituţiei, prin închirierea de imobile în acest scop”, se precizează în comunicat.

În fapt, se pare că parte din persoanele bănuite închiriau diverse locaţii din ţară (Ploieşti, Braşov, Piteşti, Bucureşti, Cluj, Timişoara), unde plasau temporar femei în vederea practicării prostituţiei. Locaţiile erau schimbate frecvent, prostituatele desfăşurându-şi activitatea câte o săptămână sau două, după care plecau în alt judeţ.
Alte două persoane sunt bănuite pentru că ar fi pus la dispoziţia proxeneţilor, contra unor sume de bani, cu titlu de chirie, spaţii în diferite imobile, înlesnind astfel activitatea infracţională.
Persoanele din Bucureşti sunt bănuite că ar fi trimis femei şi în Marea Britanie, pentru a practica prostituţia.
De la locaţiile unde au avut loc percheziţiile, poliţiştii au ridicat sume de bani (30.000 de lei şi 2.000 de euro), telefoane mobile şi un pistol tip airsoft (nesupus autorizării). De asemenea, au indisponibilizat, în vederea cercetărilor, un autoturism.
28 de persoane au fost aduse la sediul poliţiei în vederea audierilor, urmând ca, la finalul acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.
Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor SIAS din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Serviciului de Acţiuni Speciale din IPJ Prahova, precum şi cu participarea unor echipe de poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei şi IPJ Giurgiu.
De asemenea, la activităţi participă şi echipe din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Principesa Sofia va fi prezentă, marţi, la lansarea proiectului de reabilitare a traseelor istorice şi grădinilor Domeniului Regal Peleş

Principesa Sofia va participa, marţi, la Sinaia, la trei evenimente publice cu prilejul la…