Acasa Justiție Percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe, inclusiv Prahova, la persoane bănuite de producere şi comercializare ilegală de tutun

Percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe, inclusiv Prahova, la persoane bănuite de producere şi comercializare ilegală de tutun

4 min read
0
0
268

Poliţiştii efectuează, luni dimineaţa, 41 de percheziţii în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Bacău, Prahova, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat în mod ilegal tutun de fumat. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării prelucrau tutun brut comandat din Bulgaria, îl mărunţeau şi adăugau arome. Apoi, alţi membri se ocupau de promovarea online şi preluau comenzi. Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar București, pentru că, potrivit unor surse, doi militari ar fi implicaţi în această operaţiune ilegală.

Potrivit unui comunicat al IGPR, pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice pentru activităţi procedurale.
„La data de 29 iunie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Bacău, Satu Mare, Bucureşti şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu pun în executare 41 de mandate de percheziţie la domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea şi comercializarea de tutun prelucrat de fumat. Activităţile se derulează în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar Bucureşti”, precizează sursa citată.
Conform IGPR, din datele şi probele administrate în cauză au rezultat indicii că o parte dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obţinut prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire.
La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuţii de promovare online, primirea comenzilor telefonic şi vânzare.
Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin reţele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.
Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice pentru activităţi procedurale.
Prejudiciul estimat prin activitatea infracţională este de 1.000.000 de euro reprezentând accize datorate bugetului consolidat.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar la activităţi participă luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Vămilor şi E Distribuţie Muntenia şi Dobrogea.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Toate dosarele de pensionare vor fi analizate pentru recalculare

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că legea pensiilor va suferi modifi…