Acasa Justiție Percheziţii în Ploiești la persoane care s-au folosit de calităţi religioase pentru a înşela mai mulţi cetăţeni – VIDEO

Percheziţii în Ploiești la persoane care s-au folosit de calităţi religioase pentru a înşela mai mulţi cetăţeni – VIDEO

3 min read
0
0
197

Poliţiştii au efeactuat, miercuri, cinci percheziţii în municipiul Ploieşti la persoane bănuite că s-au folosit de calităţi religioase pentru a înşela mai mulţi cetăţeni, prejudiciul cauzat astfel fiind de peste 55.000 lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, cercetările efectuate în cauză au arătat că, de la sfârşitul anului 2019 până în prezent, o femeie de 39 de ani şi un bărbat de 40 de ani ar fi indus în eroare diverse persoane prin faptul că ar fi pretins că au anumite calităţi religioase şi ar fi solicitat sume de bani în schimbul exercitării acestor calităţi.
„În fapt, aceştia s-ar fi prezentat sub pseudonime şi ar fi solicitat diferite sume de bani sub pretextul că vor ajuta persoanele interesate, prin rugăciuni şi dezlegări, să îşi rezolve diverse probleme. În schimbul serviciilor oferite ar fi primit bani şi bijuterii. Persoanele în cauză ar fi amanetat bijuterii din aur, care ar fi fost modificate anterior prin umplerea cu alte materiale nepreţioase, pentru a avea o greutate mai mare, încasând sumele de bani oferite de persoanele juridice, fără a le mai răscumpăra”, arată sursa citată.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 55.000 lei.
„În cazul în care aţi fost victima vreunei infracţiuni comise prin modurile prezentate mai sus, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0244/302656, să vă prezentaţi la sediul Poliţiei municipiului Ploieşti sau la cea mai apropiată unitate de poliţie!”, mai precizează reprezentanţii IPJ Prahova.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noi focare de COVID-19 în Prahova

Două noi focare de COVID-19 au fost depistate de autorităţile sanitare prahovene la Spital…