Acasa Justiție Percheziţii în Prahova, Giurgiu, dar şi în Madrid, pentru destructurarea unei reţele care racola tinere şi le obliga să se prostitueze – VIDEO

Percheziţii în Prahova, Giurgiu, dar şi în Madrid, pentru destructurarea unei reţele care racola tinere şi le obliga să se prostitueze – VIDEO

6 min read
0
0
110

Poliţiştii şi procutorii DIICOT au făcut percheziţii în judeţele Giurgiu şi Prahova, pentru descructurarea unei reţele care racola tinere pe care le obliga să se prostitueze, două persoane fiind reţinute. În paralel, au fost făcute acţiuni la Madrid, în mai multe case şi la un hotel, fiind reţinute alte şapte persoane suspectate că fac parte din grupare.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, au făcut opt percheziţii domiciliare în judeţele Prahova şi Giurgiu.

”În perioada 2014-2017, 11 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, profilat pe racolarea de tinere, pe teritoriul României, iar, ulterior, le-ar fi transportat în Spania, în vederea exploatării sexuale sub coordonarea şi în interesul lor”, anunţă Poliţia Română.

În urma percheziţiilor fost descoperite şi ridicate, mai multe sisteme informatice şi înscrisuri, telefoane mobile, două pistoale cu aer comprimat, de tip air soft şi un pistol cu gaz, deţinut fără autorizaţie.

Potrivit DIICOT, două persoane au fost reţinute, fiind acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

În paralel, în Madrid, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare, la trei imobile şi un hotel, adrese utilizate de membrii grupului infracţional, fiind reţinute şapte persoane.

La data de 24.10.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor STOIAN MIHAI CRISTINEL şi ROTARU VALENTIN, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Imagini – versiunea pentru download

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014, inculpaţii Stoian Mihai Cristinel şi Rotaru Valentin au aderat la un grup infracţional organizat, profilat pe săvârşirea de infracţiuni de proxenetism şi trafic de persoane, aceştia avand rol de racolare, determinare la practicarea prostitutiei si supraveghere a tinerelor care practicau prostituţia pe teritoriul Spaniei, în folosul membrilor grupului infractional.

La data de 24.10.2017, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova și Giurgiu ocazie cu care au fost găsite şi ridicate multe sisteme informatice și înscrisuri ce prezintă relevanță probatorie în cauză, telefoane mobile, două pistoale cu aer comprimat, de tip air soft și un pistol cu gaz, deținut fără autorizație.

Pentru destructurarea grupului infracţional organizat s-a constituit o echipă comună de anchetă constituită între autoritatile judiciare din România şi Spania.

Eurojust, Unitatea de Cooperare Judiciară a Uniunii Europene, a asigurat suportul operațional și financiar necesar constituirii și desfășurarii activităților operaționale aferente acestei echipe.

Simultan cu acțiunea derulată pe teritoriul României, în Madrid, Spania, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, la trei imobile și un hotel, adrese utilizate de membrii grupului infracțional, fiind reținuți 7 membri ai grupului.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…