Acasa Justiție Percheziţii, în Prahova, într-un dosar privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID

Percheziţii, în Prahova, într-un dosar privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID

2 min read
0
0
163

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează, joi, mai multe percheziţii în judeţ într-un dosar privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID.

Potrivit unor sure judiciare, descinderile au loc atât în localităţi din zona rurală, cât şi în unele oraşe (Ploiești, Bușteni, Valea Călugărească), activitatea infracţională documentată de anchetatori derulându-se începând cu luna iunie a acestui an.
În urma percheziţiilor vor fi aduse la audieri aproximativ 40 de persoane, au precizat sursele menţionate.

Recent, poliţiştii au descoperit un nou tip de înşelăciune, căreia îi cad victime persoanele dornice de a obţine certificate verzi de vaccinare anti COVID-19 false, fără a efectua vaccinul. Potrivit oamenilor legii, persoane necunoscute creează pe aplicaţiile de comunicare grupuri cu denumiri sugestive, ce conţin cuvinte precum vaccin, COVID, certificat, vaccine passports, vaccine cards, şi postează anunţuri de vânzare de certificate COVID-19.

Amatorii de astfel de documente falsificate intră în discuţii cu ofertantul prin conversaţii scrise, private şi transmit datele de identificare pentru completarea aşa-zisului certificat, fiindu-le solicitată plata unor sume de bani, de aproximativ 100 de euro, pentru eliberarea unui certificat de vaccinare cu doză unică.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La Ploiești, iluminatul public festiv de sărbători va fi aprins marți, 30 noiembrie

Momentul oficial de deschidere a iluminatului public ornamental de sărbători, în municipiu…