Acasa Eveniment PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DIN SOCIETĂŢI COMERCIALE

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DIN SOCIETĂŢI COMERCIALE

4 min read
0
0
171

La data de 28 noiembrie, poliţişti din Ploieşti efectuează 4 percheziţii la domiciliare la persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de furt calificat.

La această oră, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti efectuează 4 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de furt, complicitate şi tentativă la furt calificat.

Descinderile au loc în Ploieşti, atât la domiciliile persoanelor bănuite, cât şi la locaţii frecventate de acestea.

Din cercetări, au rezultat indicii că, la finele lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, cei în cauză ar fi pătruns prin efracţie în incinta a 3 societăţi comerciale, de unde ar fi sustras bani şi bunuri, cauzând un prejudiciu de 5.000 de lei.

Două persoane vor fi aduse la audieri.

La acţiune participă jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Tot astăzi, percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală privind comerţul de materiale feroase şi neferoase

Poliţia Capitalei efectuează, miercuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, 27 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu materiale feroase şi neferoase, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 2.500.000 de lei.

„Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat, în perioada 2015 – 2017, achiziţii fictive de deşeuri feroase şi neferoase de la societăţi clonate şi cu comportament fiscal neadecvat, de tip ‘fantomă’. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 2.500.000 de lei, iar suma totală supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 18.000.000 de lei”, a informat, printr-un comunicat de presă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.
Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Decizia CAB privind carantina de la Gornet, nelegală!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că decizia Curţii de Apel Bucureş…