Acasa Eveniment Percheziții la traficanţii de droguri

Percheziții la traficanţii de droguri

5 min read
0
0
34

Poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din Dâmboviţa au efectuat, miercuri, 15 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu droguri de risc şi substanţe psihoactive.
„În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate telefoane mobile, tablete, laptopuri, arme supuse autorizării, proiectile, seminţe de canabis, comprimate de ecstasy, canabis şi alte substanţe psihoactive, grindere, cântare şi ustensile pentru prepararea substanţelor psihoactive”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis astăzi.
Dintre cele 15 percheziţii, 13 au avut loc în judeţul Dâmboviţa şi două în Constanţa. De asemenea, au fost puse în executare 14 mandate de aducere.
„În urma investigaţiilor poliţiştilor, sub coordonarea procurorilor DIICOT, s-a reuşit documentarea activităţii unui grup infracţional organizat, structurat pe două celule şi specializat în procurarea şi furnizarea de droguri şi substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv către diverşi consumatori de pe raza localităţilor Târgovişte şi Doiceşti, din judeţul Dâmboviţa”, se arată în comunicat.
Din cercetări a reieşit că doi bărbaţi, unul de 28 de ani, din Târgovişte, celălalt de 30 de ani, din Doiceşti, ar fi constituit şi coordonat o reţea de distribuţie de droguri şi substanţe psihoactive, în care ar fi fost implicate alte zece persoane, din Dâmboviţa, iar drogurile ar fi fost procurate din Constanţa, de la alţi doi bărbaţi.
În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate 15 telefoane mobile, patru tablete, două laptopuri, două arme supuse autorizării şi 30 de proiectile, 14 seminţe de canabis, şapte grindere, patru cântare, 77 de comprimate ecstasy, aproximativ 20 de grame de canabis, 80 de grame de substanţă psihoactivă sub formă de materie vegetală, 30 de grame de substanţă psihoactivă sub formă pulverulentă, 500 de lei şi ustensile de preparare a substanţelor psihoactive.
„În cauză se continuă cercetările faţă de 14 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe psihoactive”, precizează IGPR.
Activităţile au beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
De asemenea, în aceste activităţi au mai fost angrenaţi şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi Constanţa, Buzău, luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa şi de la Detaşamentul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale Constanţa.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…