Acasa Eveniment Percheziții în Prahova și Tulcea la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin metoda „accidentul”

Percheziții în Prahova și Tulcea la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin metoda „accidentul”

2 min read
0
0
33

Polițiștii prahoveni efectuează, joi dimineață, trei percheziții în județele Prahova și Tulcea la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin metoda „accidentul”, surse judiciare declarând, pentru AGERPRES, că descinderi au loc și la penitenciarul din Tulcea.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Prahova, din cercetări a reieșit că, în perioada iunie — octombrie a anului curent, persoanele în cauză ar fi indus în eroare victimele, contactându-le la telefon și spunându-le că o persoană apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav.

„Pentru înlăturarea consecințelor penale ale accidentului, precum și sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenția personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate diverse sume de bani ce ar fi fost ridicați de complici. Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 90.000 de lei”, conform sursei citate.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că descinderi au loc în acest dosar și la penitenciarul din Tulcea.

Patru mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri.

La activități participă polițiști ai Direcției Operațiuni Speciale — IGPR, luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale al IPJ Prahova, precum și jandarmi.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…