Acasa Eveniment Peste 30 de percheziţii în Bucureşti şi în 6 judeţe, inclusiv Prahova

Peste 30 de percheziţii în Bucureşti şi în 6 judeţe, inclusiv Prahova

2 min read
0
0
37

Poliţiştii din Mureş efectuează 32 de percheziţii în Bucureşti şi în 6 judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de aproape 300.000 de lei, prin evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 3 mandate de aducere.
La data de 17 ianuarie a.c. , poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează 32 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj Napoca, Alba, Prahova şi Ilfov.
Percheziţiile sunt efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
În fapt, din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2017, reprezentanţii unei firme, din judeţul Mureş, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu 11 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă.
Astfel, societatea din Mureş ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale prin interpunerea unor societăţi de tip fantomă, care nu ar fi declarat livrări către societatea vizată.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 284.000 de lei.
Vor fi puse în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări

Poliţiştii au efectuat, miercuri, şase percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Pr…